Foredrag: Pårørende “Tæt på krise og sygdom”

Hvornår:
05/10/2017 kl. 19:00 – 21:00
2017-10-05T19:00:00+02:00
2017-10-05T21:00:00+02:00
Hvor:
Solrød Bibliotekt
Solrød Center 4
2680 Solrød Strand

TÆT PÅ KRISE OG SYGDOM

Til pårørende: Gør en forskel og pas på dig selv
Dette foredrag er til dig, der er pårørende til et menneske i krise eller ramt af alvorlig fysisk eller psykisk sygdom.
Foredraget tager udgangspunkt i bogen Tæt på krise og sygdom af Lizl Rand, der udover at være journalist og psykoterapeut også har skrevet bestselleren Kom stærk ud af din angst.

Det er svært at stå magtesløse på sidelinjen og følge et andet menneske kæmpe mod sygdom. Som pårørende er vi ofte i tvivl om, hvad vi kan gøre, om vi gør det rigtige, hvordan vi støtter og gør en forskel.

Dertil kommer skyldfølelsen, hvis vi bliver irriterede og trætte af den kriseramte, og svære spørgsmål som, om det nogen sinde bliver bedre, presser sig på. Alt i mens vi skal forholde os til den sorg og det tab, vi lider som pårørende, samt det pres og den stress, vi oplever ved at stå alene i situationen. Følelser, der ofte ikke bliver plads til, da al opmærksomhed og overskud går til den kriseramte.

”Gennem livet har jeg selv flere gange været tæt på mennesker i krise og med fysisk og psykisk sygdom. Det var en meget ensom periode, hvor jeg slet ikke var bevidst om, hvor krævende det egentlig er at stå på sidelinjen og være lige så meget slået ud af kurs, som den ramte. Jeg græd i smug, havde ondt i maven, holdt tilbage, bed tænderne sammen og tilsidesatte mig selv for at give al energi til den ramte. Det er vel sådan, det er at være pårørende, tænkte jeg, ” fortæller Lizl Rand.

”I dag er jeg blevet langt mere bevidst om og i stand til at kunne gøre en forskel for andre i krise, mens jeg samtidig passer på mig selv. Og i løbet af de seneste år har jeg gennem klienter, foredrag og som rådgiver i Psykiatrifonden fundet ud af, hvor vigtigt det er at støtte de pårørende, da de har kolossal indflydelse på, hvordan og hvor hurtigt den ramte kommer sig. Samtidig kan egenomsorg og støtte til pårørende også ses som en forebyggende indsats. Det viser sig nemlig, at mange pårørende bliver så overanstrengte af at passe på andre, at de selv bliver syge med særligt stress og depression. ”

Lizl Rand, foredrag og bog TÆT PÅ KRISE OG SYGDOM

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvornår: 05/10/2017 kl. 19:00 – 21:00
Hvor: Solrød Bibliotekt, Solrød Center 4, 2680 Solrød Strand

TÆT PÅ KRISE OG SYGDOM Til pårørende: Gør en forskel og pas på dig selv Dette foredrag er til dig, der er pårørende til...

" />