Kalender

jan
8
man
Angst-gruppe-kursus over fire onsdage Per Hillo Galleri, Spinderiet
jan 8 kl. 18:00 – 20:00

Angst-gruppe til dig, der vil lære at håndtere angst og uro.

Styrer angsten dit liv og forhindrer den dig i aktiviteter, som du gerne vil – men undgår for ikke at opleve angst? Oplever du uro? Har du det dårligt?

Et gruppeforløb vil lære dig at forstå og håndtere hvordan du har det – og ikke mindst reducere angsten/uroen. Du får præsenteret en række teknikker og bliver trænet, da øvelse og eksponering er en stor del af arbejdet. Men du er ikke alene. Gruppen er med dig og har samme udfordring. Du vil opleve en stor støtte og forløsning ved at finde ud af, at du ikke er alene, ved at blive skør eller er alvorligt syg. Du har angst. Du er ikke angst. Og det er muligt at træne sig til at leve et liv i ro og balance.

Angst er ikke farligt – men rædselsfuldt og ganske hæsligt at opleve. Derfor handler det bl.a. om at lære hvordan man stopper med at frygte angsten… da katastrofetækning blot forstærker angsten.

På det seneste hold har kursisterne oplevet store fremskridt: To har ikke længere beroligende piller på sig, en tør igen køre på motorvej, en holder igen med fin ro oplæg foran 30 kollegaer på jobbet, en har lært at tøjle bekymringer, en går igen til tandlæge uden frygt og alle har de fået redskaber til at få kontakt til ro – og ikke mindst FØLE TILLID og trække vejret.

STED:Per Hillo Galleri, Valby Spinderiet, Spinderigade 4, 2500 Valby. Lige ved Valby Station – der er masser af mulighed for parkering, hvor de første to timer er gratis. Smukt og magisk lokale med højt til loftet og inspirerende og livsglade malerier. (Ligger overfor Baresso kaffebar og ved siden af Stof 2000.)

TID: Mandage i januar 2018: 8.1 + 15.1 + 22.1. + 29.1 kl. 18.00-20.00


Hyggelig intim og positiv stemning i det smukke galleri blandt livsglade motiver og farver hos Per Hillo.
Hyggelig, intim, uhøjtidelig og positiv stemning i det smukke galleri blandt livsglade motiver og farver hos Per Hillo.

PROGRAM

 • 1. møde. Oplevelser. Identifikation. Lizl Rand fortæller om sin personlige erfaring med angst. Fælles samtale. Introduktion til åndedrætsøvelse med Aerofit – en inhalator til træning af åndedrættet/vejrtrækningen – reducerer stress og angst. Lektie aftales.
 • 2. møde. Viden. Indsigt. Undervisning om hvorfor vi får angst og hvad man kan gøre. Fælles samtale. Åndedrætsøvelse. Lektie aftales.
 • 3. møde. Øvelse gør mester. Undervisning om stress og hvordan man håndterer/forebygger. Opfølgning på ugens individuelle øvelser. Undervisning. Fælles sparring. Åndedrætsøvelse. Lektie aftales.
 • 4. møde Øvelse gør mester. Undervisning om hvordan man øger sin selvfølelse og holder sine aftaler med sig selv. Opfølgning på ugens individuelle øvelser. Undervisning. Fælles sparring. Åndedrætsøvelse. Lektie aftales.

OPFØLGNING: 1 session (50 min.) med Lizl via Skype/telefon/walk-and-talk, hvor du får støtte til at arbejde videre med hvad du har været igennem.

Ofte er det meget gamle mønstre, der skal ændres… så udover evt. madpakke er det en rigtig god ide at have masser af tålmodighed og håb med. Til gengæld har jeg aldrig mødt en kursist/klient, der ikke har fået det bedre. Du vil blive klædt på til at lægge arm med angsten, lære at håndtere den og få masser af mod på at leve det liv, som angsten lige nu forhindrer dig i. I forløbet er indlagt lektier til hvert møde.

Det bliver en lille gruppe på mellem 4 og 6 personer. Med fuld fortrolighed, omsorg og støtte til hinanden. Alle over 18 år kan deltage.

Hvorfor gruppeforløb? Når vi er sammen med andre, bliver vi som fisk i vandet. Det bliver tydeligere for os, når vi er sammen med andre og lytter til dem at få fokus på, hvad vi selv bokser med. Ved at kunne dele og opleve andre, får vi faktisk endnu mere viden og indsigt i os selv. Hvordan vi har det med os selv har også betydning for hvordan vi er sammen med andre. Ved at høre om andres problemer og udfordringer, får vi tillige kontakt til os selv. Andres oplevelser og erfaringer er derfor utrolig givende for os. Ligesom det er givende at opleve, at man ved at være sig selv og dele sin historie kan gøre en forskel for andre.

PRIS: 2.969 kr., der inkluderer:

  • 8 timers undervisning og øvelser
  • Aerofit inhalator til træning af vejrtrækning/åndedræt – reducerer stress og angst (værdi kr. 1.000)
  • Materiale + 2 bøger: Kom stærk ud af din angst og Tæt på krise og sygdom, der begge er fyldt med råd og øvelser til at passe på sig selv (værdi kr. 500)
  • En private Skype/telefon/walk and talk-session efter forløbet (værdi kr. 900)
  • Mindfulness malebog og blyanter (værdi kr. 200)
  • Lukket Facebook-gruppe til deling at oplevelser/træning
  • Serverer kaffe/the og lidt tørt

Vil du med i gruppen? Meld dig til ved at betale kursusprisen. Skriv til lizl.rand@gmail.com eller sms på 22 61 92 80 eller skriv besked på Facebook.

Om underviseren:

Lizl Rand er uddannet journalist og psykoterapeut. 20 års erfaring fra mediebranchen – bl.a. som chefredaktør på fem magasiner. Forfatter til bestselleren Kom stærk ud af din angst (2012) og bogen til pårørende Tæt på krise og sygdomkunsten at gøre en forskel og passe på sig selv (2016). Rådgiver og instruktør i psykisk førstehjælp hos Psykiatrifonden. Underviser og coacher mænd og kvinder, der er sygemeldte med stress, angst og/eller depression eller er ledige. Udfærdiger planer for tilbagevenden til job. Holder oplæg og foredrag om stress, angst, selvværd, sygdomsindsigt, personlig branding, sociale kompetencer og kommunikation. Har en-til-en-samtaler og gruppeforløb. Læs mere på www.lizl.dk

Du får disse to bøger:

Og du får dit eget Aerofit-de-stress træningssæt. En inhalator, som hjælper dig med at træne dit åndedræt. Bruges både ved uro og forebyggende, da ophobning af stresshormoner som adrenalin og kortisol nedbringes med åndedrætsøvelser og ekstra effektivt ved brug af Aerofit. Der er ingen bivirkninger. Tværtimod. Det at du trækker vejret bedre og fylder dig med mere liv og beroliger dit sind.

De-Stress-1600px-x-665pxaerofit stress

Reaktioner fra tidligere kursister:

”Kære Lizl,

At melde mig til angstkurset er det bedste jeg har gjort for mig selv. Efter at have haft angst i mange år har jeg virkelig rykket mig helt utroligt på meget kort tid. Det har været så godt at være sammen i en lille gruppe med andre der har angst og du har virkelig været god til at have fokus på den enkelte i gruppen. At være i gruppe med andre, gør også at jeg har ikke følt mig som den eneste i verden med angst og det har været trygt at fortælle som sine “særheder”.

Jeg synes også at du er rigtig god til at stille de rigtige spørgsmål, som har givet mig mange aha oplevelser.

Forløbet har været en fin blanding af oplæg, samtaler og øvelser. Og det har været så spændende og lærerigt at høre de andre kursister fortælle om deres udfordringer og succeser.

Jeg er simpelthen så glad for at have deltaget og har fået fuld valuta for pengene og mere til. Jeg kan kun anbefale andre med angst at melde sig til kurset og få hjælp til en tilværelse, hvor angsten ikke er det styrende. ”

“Kære Lizl!

1000 tak for sidst og for et rigtig godt forløb med angstgruppen. Det har været så lærerigt, udviklende og ikke mindst hyggeligt at være med. Jeg er rigtig glad for, at jeg fik den mulighed. Det gør noget helt specielt, når man kan have tillid og være åben og ærlig over for hinanden i en lille lukket gruppe. At være sammen med andre mennesker der 100 % kan sætte sig ind i de tanker og udfordringer man har, det er en gave. Du formidler og forstår med humor, varme og gode indsigter, så man føler sig set, hørt og forstået ♥ og så er det sjovt, at man lave gas med det hele og grine af det, – man er i trygge hænder. ”

14925306_1441106122584838_6162445659894449849_nimg_8785img_8786

img_9133

motorvej

jan
25
tors
Foredrag: Kom stærk ud af din angst Taastrup Kulturcenter
jan 25 kl. 19:00 – 21:00
Lizl Rand, Dagens Næringsliv om angst hos chefer
Fra interview i norsk avis, hvor Lizl Rand fortæller om skamfuldt at drikke sig mod til mens angsten rasede.

Om at vende sin nedtur til en optur.
I dette foredrag fortæller Lizl Rand hudløst og humoristisk om sine år med angst og hvor langt ud hun kom i forsøget på at være en succes. Og afslører en masse tips og tricks til hvordan man kan lægge arm med angsten og få det godt igen. Og hvordan man som pårørende støtter en angstramt. Lizl Rand bryder tabuerne og vil også fortælle om hvordan angst faktisk kan ende med at føre til en masse godt… efter at man har været så grueligt meget igennem. Lizl har skrevet en bog om sine mange år med angst, der er blevet en bestseller og udgivet i Tyskland og Schweiz “Kom stærk ud af din angst”.

feb
26
man
2-dags kursus i psykisk førstehjælp Per Hillo Galleri, Spinderiet
feb 26 kl. 09:00 – feb 27 kl. 16:00

Lær psykisk første­hjælp

Hvad gør man, når en kollega, en medarbejder, en ven, et familiemedlem eller naboen rammes af stress, angst, depression, drikker for meget eller oplever en krise? Ofte for lidt. Et kursus i psykisk førstehjælp øger din viden og giver dig mod til at handle.

Tag med på Psykiatrifondens 2-dages kursus, hvor du lærer alt om signaler på og baggrund for stress og psykisk sygdom samt hvad du som kollega/pårørende/medmenneske kan gøre.

Det kræver ikke specielle forudsætninger for at deltage. Tværtimod har alle, der arbejder med mennesker stor glæde af den viden, øvelser og film som præsenteres. Underviser Lizl Rand er foruden certificeret instruktør også psykoterapeut og forfatter. Kurset er meget populært og får fantastiske evalueringer.

Læs mere her: http://lizl.dk/kursus-psykisk-foerstehjaelp/

Lizl Rand, psykoterapeut, livet er lettere end vi tror

feb
28
ons
Foredrag: Pårørende – pas på dig selv og gør en forskel for den ramte Medborgerhuset
feb 28 kl. 19:00 – 21:00

Dette foredrag er til dig, der er pårørende til Foredraget tager udgangspunkt i bogen Tæt på krise og sygdom, der er til dig som pårørende til et menneske i krise eller ramt af alvorlig fysisk eller psykisk sygdom.
Det er svært at stå magtesløse på sidelinjen og følge et andet menneske kæmpe mod sygdom. Som pårørende er vi ofte i tvivl om, hvad vi kan gøre, om vi gør det rigtige, hvordan vi støtter og gør en forskel.
Dertil kommer skyldfølelsen, hvis vi bliver irriterede og trætte af den kriseramte, og svære spørgsmål som, om det nogen sinde bliver bedre, presser sig på. Alt i mens vi skal forholde os til den sorg og det tab, vi lider som pårørende, samt det pres og den stress, vi oplever ved at stå alene i situationen. Følelser, der ofte ikke bliver plads til, da al opmærksomhed og overskud går til den kriseramte.

mar
6
tirs
FOREDRAG: Boost din selvfølelse Taastrup Kulturcenter
mar 6 kl. 19:00 – 21:00

Bliv gladere for dig selv og livet. Dette foredrag er til dig, som gerne vil løftes i humør og selvfølelse. Til dig som er kørt lidt træt og har brug for at få fat i alle de ressourcer, som du måske har glemt, at du rummer.
Lær at skrue mere op for dig selv og bliv din egen bedste ven. Lær at tage hensyn til dig selv. Lær at tilgive dig selv. Og oplev at se dig selv i et nyt og skinnende lys.
Selvom der måske kan ligge en masse kedelige følelser og ensomhed bag vores lave selvfølelse, så kan jeg afsløre, at arbejdet med at booste selvværd kun er rart og morsomt.
Det handler nemlig om at lære at have det dejligt og tillade alt det sjove.
Lizl Rand har haft flere tusind samtaler med mennesker, der bokser med stress, angst og depression og herigennem har hun erfaret hvad der skal til for at øge glæden ved både tilværelsen og en selv. Og det er disse tips og tricks, som du får serveret, så du kan gå hjem og skrue op for både gnisten i livet og dig selv.Lizl Rand, psykoterapeut, livet er lettere end vi tror

apr
9
man
Foredrag: Trivsel i en travl tid Taastrup Kulturcenter
apr 9 kl. 19:00 – 21:00

Kunsten at håndtere stress.
Stress er ikke en sygdom, men et alvorligt signal om, at der er noget galt i den måde, som vi indretter os på. Professionelt og måske også privat. Og gør vi ikke noget ved dét, som stresser, så kan overbelastningen – som stress er – føre til både alvorlige psykiske og fysiske sygdomme.
Heldigvis er der meget, vi kan gøre. Både før, under og efter en evt. stresssygemelding. Og som forebyggelse. Dette foredrag vil give dig viden om stress, symptomer, behandling og hvad du kan gøre for at passe på dig selv. Lizl Rand, psykoterapeut, har haft flere tusind samtaler med stressramte og har derfor indgående kendskab til hvad stress kan gøre og hvordan man kan få det godt igen.

Fri af stress. Udover telefonsessions tilbyder jeg også walk-and-talk i skoven.
Fri af stress. Psykoterapeut Lizl Rand
jun
11
man
2-dags kursus i psykisk førstehjælp Per Hillo Galleri, Spinderiet
jun 11 kl. 09:00 – jun 12 kl. 16:00

Lær psykisk første­hjælp

Hvad gør man, når en kollega, en medarbejder, en ven, et familiemedlem eller naboen rammes af stress, angst, depression, drikker for meget eller oplever en krise? Ofte for lidt. Et kursus i psykisk førstehjælp øger din viden og giver dig mod til at handle.

Tag med på Psykiatrifondens 2-dages kursus, hvor du lærer alt om signaler på og baggrund for stress og psykisk sygdom samt hvad du som kollega/pårørende/medmenneske kan gøre.

Det kræver ikke specielle forudsætninger for at deltage. Tværtimod har alle, der arbejder med mennesker stor glæde af den viden, øvelser og film som præsenteres. Underviser Lizl Rand er foruden certificeret instruktør også psykoterapeut og forfatter. Kurset er meget populært og får fantastiske evalueringer.

Læs mere her: http://lizl.dk/kursus-psykisk-foerstehjaelp/

Lizl Rand, psykoterapeut, livet er lettere end vi tror

okt
1
man
2-dags kursus i psykisk førstehjælp Per Hillo Galleri, Spinderiet
okt 1 kl. 09:00 – okt 2 kl. 16:00

Lær psykisk første­hjælp

Hvad gør man, når en kollega, en medarbejder, en ven, et familiemedlem eller naboen rammes af stress, angst, depression, drikker for meget eller oplever en krise? Ofte for lidt. Et kursus i psykisk førstehjælp øger din viden og giver dig mod til at handle.

Tag med på Psykiatrifondens 2-dages kursus, hvor du lærer alt om signaler på og baggrund for stress og psykisk sygdom samt hvad du som kollega/pårørende/medmenneske kan gøre.

Det kræver ikke specielle forudsætninger for at deltage. Tværtimod har alle, der arbejder med mennesker stor glæde af den viden, øvelser og film som præsenteres. Underviser Lizl Rand er foruden certificeret instruktør også psykoterapeut og forfatter. Kurset er meget populært og får fantastiske evalueringer.

Læs mere her: http://lizl.dk/kursus-psykisk-foerstehjaelp/

Lizl Rand, psykoterapeut, livet er lettere end vi tror