Kalender

okt
25
ons
1-dags kursus i psykisk førstehjælp på arbejdspladsen Teknologisk Institut
okt 25 kl. 09:00 – 16:00
Kursus i psykisk førstehjælp
Nyt: 1 dags kursus.

Psykisk førstehjælp på arbejdspladsen

Deltag på dette kursus og få værktøjer til at håndtere når kollegaer, medarbejdere og/eller andre relationer, som du møder i din dagligdag, rammes af psykisk sygdom og kriser. Kurset giver dig viden og mod til at handle.

Evaluering : 5 stjerner. Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne.

Lær signalerne at kende

Lær alt om, hvordan du genkender signalerne på henholdsvis stress, angst, depressioner eller misbrug og få viden om, hvordan du bedst hjælper og støtter.
I Danmark får hver 3. af os på et tidspunkt en psykisk sygdom og næsten 700.000 danskere har psykiske problemer, hvoraf stress, angst og depression udgør den største kilde. På kurset trænes du i psykisk førstehjælp og får viden om, hvordan du skal agere, når du står over for personer i dyb krise.

Udbytte

 • Gør dig i stand til at genkende symptomer og tegn på stress og psykisk sygdom
 • Giver dig viden om, hvordan mennesker med stress og psykisk sygdom helst vil mødes
 • Styrker din selvsikkerhed i forhold til at hjælpe mennesker med psykiske vanskeligheder fremfor at tage afstand.
 • Øget handlekraft ved akutte psykiske kriser
 • Kendskab til muligheder for professionel hjælp.

Indhold

På kurset undervises der i følgende:

 • Symptomer og tegn på henholdsvis stress, depression, angst og misbrug
 • Hvordan forløber en typisk krisereaktion
 • Hvordan håndteres alvorlige kriser
 • Hvad du kan gøre og sige til en person i krise
 • Hvilke reaktioner kan forventes ved traumer

Deltagerprofil

Kurset er for dig, der gerne vil vide mere om, hvordan du bedst hjælper, rådgiver og støtter i forbindelse med psykiske kriser, så som stress, depression, angst eller misbrug. Hvad enten du er leder, kollega eller arbejder i en HR funktion, så vil du få værktøjer og ny viden der vil kunne hjælpe dig, når du står over for en person i psykisk krise.

Form

Kurset tager udgangspunkt i deltagernes erfaringer og hverdag. Der vil blive inddraget konkrete problemstillinger og undervisningen består i både diskussionsoplæg, øvelser og teori.

Underviser

Underviser på kurset er Lizl Rand. Lizl er forfatter og foredragsholder, samt uddannet psykoterapeut og journalist. Lizl har skrevet bøgerne ”Kom stærk ud af din angst” samt ”Tæt på krise og sygdom – kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv”. Hun er frivillig rådgiver i psykiatrifonden og certificeret instruktør i psykisk førstehjælp.

TID:

25. oktober 2017 kl. 9-16

nov
22
ons
Angst-gruppe-kursus over fire onsdage Per Hillo Galleri, Spinderiet
nov 22 kl. 18:00 – 20:00

Angst-gruppe til dig, der vil lære at håndtere angst og uro.

Styrer angsten dit liv og forhindrer den dig i aktiviteter, som du gerne vil – men undgår for ikke at opleve angst? Oplever du uro? Har du det dårligt?

Et gruppeforløb vil lære dig at forstå og håndtere hvordan du har det – og ikke mindst reducere angsten/uroen. Du får præsenteret en række teknikker og bliver trænet, da øvelse og eksponering er en stor del af arbejdet. Men du er ikke alene. Gruppen er med dig og har samme udfordring. Du vil opleve en stor støtte og forløsning ved at finde ud af, at du ikke er alene, ved at blive skør eller er alvorligt syg. Du har angst. Du er ikke angst. Og det er muligt at træne sig til at leve et liv i ro og balance.

Angst er ikke farligt – men rædselsfuldt og ganske hæsligt at opleve. Derfor handler det bl.a. om at lære hvordan man stopper med at frygte angsten… da katastrofetækning blot forstærker angsten.

På det seneste hold har kursisterne oplevet store fremskridt: To har ikke længere beroligende piller på sig, en tør igen køre på motorvej, en holder igen med fin ro oplæg foran 30 kollegaer på jobbet, en har lært at tøjle bekymringer, en går igen til tandlæge uden frygt og alle har de fået redskaber til at få kontakt til ro – og ikke mindst FØLE TILLID og trække vejret.

STED:Per Hillo Galleri, Valby Spinderiet, Spinderigade 4, 2500 Valby. Lige ved Valby Station – der er masser af mulighed for parkering, hvor de første to timer er gratis. Smukt og magisk lokale med højt til loftet og inspirerende og livsglade malerier. (Ligger overfor Baresso kaffebar og ved siden af Stof 2000.)

TID: Onsdage i november og december 2017: 22.11 + 29.11 + 6.12. + 13.12 kl. 18.00-20.00

Hyggelig intim og positiv stemning i det smukke galleri blandt livsglade motiver og farver hos Per Hillo.
Hyggelig, intim, uhøjtidelig og positiv stemning i det smukke galleri blandt livsglade motiver og farver hos Per Hillo.

PROGRAM

 • 1. møde. Oplevelser. Identifikation. Lizl Rand fortæller om sin personlige erfaring med angst. Fælles samtale. Introduktion til åndedrætsøvelse med Aerofit – en inhalator til træning af åndedrættet/vejrtrækningen – reducerer stress og angst. Lektie aftales.
 • 2. møde. Viden. Indsigt. Undervisning om hvorfor vi får angst og hvad man kan gøre. Fælles samtale. Åndedrætsøvelse. Lektie aftales.
 • 3. møde. Øvelse gør mester. Undervisning om stress og hvordan man håndterer/forebygger. Opfølgning på ugens individuelle øvelser. Undervisning. Fælles sparring. Åndedrætsøvelse. Lektie aftales.
 • 4. møde Øvelse gør mester. Undervisning om hvordan man øger sin selvfølelse og holder sine aftaler med sig selv. Opfølgning på ugens individuelle øvelser. Undervisning. Fælles sparring. Åndedrætsøvelse. Lektie aftales.

OPFØLGNING: 1 session (50 min.) med Lizl via Skype/telefon/walk-and-talk, hvor du får støtte til at arbejde videre med hvad du har været igennem.

Ofte er det meget gamle mønstre, der skal ændres… så udover evt. madpakke er det en rigtig god ide at have masser af tålmodighed og håb med. Til gengæld har jeg aldrig mødt en kursist/klient, der ikke har fået det bedre. Du vil blive klædt på til at lægge arm med angsten, lære at håndtere den og få masser af mod på at leve det liv, som angsten lige nu forhindrer dig i. I forløbet er indlagt lektier til hvert møde.

Det bliver en lille gruppe på mellem 4 og 6 personer. Med fuld fortrolighed, omsorg og støtte til hinanden. Alle over 18 år kan deltage.

Hvorfor gruppeforløb? Når vi er sammen med andre, bliver vi som fisk i vandet. Det bliver tydeligere for os, når vi er sammen med andre og lytter til dem at få fokus på, hvad vi selv bokser med. Ved at kunne dele og opleve andre, får vi faktisk endnu mere viden og indsigt i os selv. Hvordan vi har det med os selv har også betydning for hvordan vi er sammen med andre. Ved at høre om andres problemer og udfordringer, får vi tillige kontakt til os selv. Andres oplevelser og erfaringer er derfor utrolig givende for os. Ligesom det er givende at opleve, at man ved at være sig selv og dele sin historie kan gøre en forskel for andre.

PRIS: 2.969 kr., der inkluderer:

  • 8 timers undervisning og øvelser
  • Aerofit inhalator til træning af vejrtrækning/åndedræt – reducerer stress og angst (værdi kr. 1.000)
  • Materiale + 2 bøger: Kom stærk ud af din angst og Tæt på krise og sygdom, der begge er fyldt med råd og øvelser til at passe på sig selv (værdi kr. 500)
  • En private Skype/telefon/walk and talk-session efter forløbet (værdi kr. 900)
  • Mindfulness malebog og blyanter (værdi kr. 200)
  • Lukket Facebook-gruppe til deling at oplevelser/træning
  • Serverer kaffe/the og lidt tørt

Vil du med i gruppen? Meld dig til ved at betale kursusprisen. Skriv til lizl.rand@gmail.com eller sms på 22 61 92 80 eller skriv besked på Facebook.

Om underviseren:

Lizl Rand er uddannet journalist og psykoterapeut. 20 års erfaring fra mediebranchen – bl.a. som chefredaktør på fem magasiner. Forfatter til bestselleren Kom stærk ud af din angst (2012) og bogen til pårørende Tæt på krise og sygdomkunsten at gøre en forskel og passe på sig selv (2016). Rådgiver og instruktør i psykisk førstehjælp hos Psykiatrifonden. Underviser og coacher mænd og kvinder, der er sygemeldte med stress, angst og/eller depression eller er ledige. Udfærdiger planer for tilbagevenden til job. Holder oplæg og foredrag om stress, angst, selvværd, sygdomsindsigt, personlig branding, sociale kompetencer og kommunikation. Har en-til-en-samtaler og gruppeforløb. Læs mere på www.lizl.dk

Du får disse to bøger:

Og du får dit eget Aerofit-de-stress træningssæt. En inhalator, som hjælper dig med at træne dit åndedræt. Bruges både ved uro og forebyggende, da ophobning af stresshormoner som adrenalin og kortisol nedbringes med åndedrætsøvelser og ekstra effektivt ved brug af Aerofit. Der er ingen bivirkninger. Tværtimod. Det at du trækker vejret bedre og fylder dig med mere liv og beroliger dit sind.

De-Stress-1600px-x-665pxaerofit stress

Reaktioner fra tidligere kursister:

”Kære Lizl,

At melde mig til angstkurset er det bedste jeg har gjort for mig selv. Efter at have haft angst i mange år har jeg virkelig rykket mig helt utroligt på meget kort tid. Det har været så godt at være sammen i en lille gruppe med andre der har angst og du har virkelig været god til at have fokus på den enkelte i gruppen. At være i gruppe med andre, gør også at jeg har ikke følt mig som den eneste i verden med angst og det har været trygt at fortælle som sine “særheder”.

Jeg synes også at du er rigtig god til at stille de rigtige spørgsmål, som har givet mig mange aha oplevelser.

Forløbet har været en fin blanding af oplæg, samtaler og øvelser. Og det har været så spændende og lærerigt at høre de andre kursister fortælle om deres udfordringer og succeser.

Jeg er simpelthen så glad for at have deltaget og har fået fuld valuta for pengene og mere til. Jeg kan kun anbefale andre med angst at melde sig til kurset og få hjælp til en tilværelse, hvor angsten ikke er det styrende. ”

“Kære Lizl!

1000 tak for sidst og for et rigtig godt forløb med angstgruppen. Det har været så lærerigt, udviklende og ikke mindst hyggeligt at være med. Jeg er rigtig glad for, at jeg fik den mulighed. Det gør noget helt specielt, når man kan have tillid og være åben og ærlig over for hinanden i en lille lukket gruppe. At være sammen med andre mennesker der 100 % kan sætte sig ind i de tanker og udfordringer man har, det er en gave. Du formidler og forstår med humor, varme og gode indsigter, så man føler sig set, hørt og forstået ♥ og så er det sjovt, at man lave gas med det hele og grine af det, – man er i trygge hænder. ”

14925306_1441106122584838_6162445659894449849_nimg_8785img_8786

img_9133

motorvej

nov
27
man
2-dags kursus i psykisk førstehjælp i København Per Hillo Galleri, Spinderiet
nov 27 kl. 09:00 – nov 28 kl. 16:00

Lær psykisk første­hjælp – 2-dags kursus

Hvad gør man, når en kollega, en medarbejder, en ven, et familiemedlem eller naboen rammes af stress, angst, depression, drikker for meget eller oplever en krise? Ofte for lidt. Et kursus i psykisk førstehjælp øger din viden og giver dig mod til at handle.

Tag med på Psykiatrifondens 2-dages kursus, hvor du lærer alt om signaler på og baggrund for stress og psykisk sygdom samt hvad du som kollega/pårørende/medmenneske kan gøre.

Det kræver ikke specielle forudsætninger for at deltage. Tværtimod har alle, der arbejder med mennesker stor glæde af den viden, øvelser og film som præsenteres. Underviser Lizl Rand er foruden certificeret instruktør også psykoterapeut og forfatter. Kurset er meget populært og får fantastiske evalueringer.

Evaluering fra Psykiatrifondens 2-dages kursus i psykisk førstehjælp
Evaluering fra Psykiatrifondens 2-dages kursus i psykisk førstehjælp

Kommende hold i København:

STED: Per Hillo Galleri, Valby Spinderiet, Spinderigade 4, 2500 Valby. Lige ved Valby Station – der er masser af mulighed for parkering, hvor de første to timer er gratis. Smukt og magisk lokale med højt til loftet og inspirerende og livsglade malerier. (Ligger overfor Baresso kaffebar og ved siden af Stof 2000.)

27. og 28. november – begge dage 9-16.

3650 kr. plus moms for begge dage. Dækker lækker forplejning, to bøger og materiale.

Skriv til: lizl.rand@gmail.com

OBS: Begrænset antal pladser!

Jeg tager også ud på arbejdspladser, foreninger etc. og kan afholde kurset hos dig/jer. Skriv til mig på lizl.rand@gmail.com.

Slide15

Behov for kursus:

I Danmark får hver 3. af os på et tidspunkt en psykisk sygdom, og næsten 700.000 danskere har psykiske problemer, hvoraf stress, angst og depression udgør den største kilde til alt fra dårlig trivsel til svær sygdom. Psykiske problemer er derfor udbredte i alle aldersgrupper og samfundslag. Stort set alle arbejdspladser i Danmark har medarbejdere, der er sygemeldt i kortere eller længere tid på grund af stress. Hver anden familie kommer på et tidspunkt i berøring med behandlingssystemet, og psykisk sygdom er nu en folkesygdom, der rammer flere danskere end kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Formål med kurset:

Et kursus i psykisk førstehjælp vil øge din viden om psykiske sygdomme, stress og kriser og give dig mod til at handle, når du står over for et menneske med stress/psykisk sygdom. Det er helt centralt, at vi alle reagerer, hvis vi møder en medborger, pårørende, klient, medarbejder eller kollega, der har brug for psykisk førstehjælp. Målet med psykisk førstehjælp er, at flere mennesker med psykiske problemer bliver hjulpet tidligere og bliver mødt med en større forståelse. Derfor har TrygFonden og Psykiatrifonden udviklet og uddannet instruktører i at kunne undervise og afholde kurser i psykisk førstehjælp. Håbet er, at det på sigt bliver lige så naturligt at tage et kursus i psykisk førstehjælp som det i dag er at tage et fysisk førstehjælpskursus.

Alle kan deltage på kurset:

Programmet psykisk førstehjælp er et 2-dages kursus udviklet til den brede befolkning. Men kurset er særlig relevant for pårørende og for personer, der i deres daglige arbejde kan møde mennesker med psykisk sygdom. Det kan være som leder, sygeplejerske, politi, pædagog, receptionist, ansat i HR-afdeling, tillidsfolk, sikkerhedsrepræsentant, socialrådgiver, underviser, butiksansat, terapeut, coach etc. Kurset retter sig ikke mod fagpersoner, der arbejder med mennesker med psykisk sygdom.

I undervisningen tages der i høj grad udgangspunkt i konkrete situationer fra dagligdagen. Undervisningen er derfor baseret på en blanding af videoer, beskrevne cases samt egne erfaringer.

Kurset giver dig følgende kompetencer:

 • Gør dig i stand til at genkende symptomer og tegn på stress og psykisk sygdom tidligere
 • Giver dig viden om, hvordan mennesker med stress og psykisk sygdom helst vil mødes
 • Styrker din selvsikkerhed i forhold til at hjælpe mennesker med psykiske vanskeligheder fremfor at tage afstand

Dét får du:

 • En øget viden om stress og psykisk sygdom
 • 14 timers undervisning med film, test og øvelser
 • Bedre færdigheder og større mod til at støtte mennesker med stress/psykisk sygdom
 • Øget handlekraft ved akutte psykiske kriser
 • Bogen Psykisk førstehjælp udgivet af Psykiatrifonden
 • Bogen Tæt på krise og sygdom – kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv af Lizl Rand
 • Certifikat udstedt af Psykiatrifonden – forudsat aktiv deltagelse i samtlige timer

Indhold i kurset:

Førstehjælpskurset består af et 14 timers træningsprogram, som afvikles over to dage. Du vil modtage en manual, som udgør grundlaget for undervisningen. Du undervises i følgende: Stress, depression, angst, psykoser og misbrug. Samt krisesituationer og krisereaktioner, selvmordstanker og selvmordsadfærd, selvskadende adfærd, panikanfald (angst), reaktioner ved traumer, aggressiv adfærd m.m..

Praktisk erfaring:

Instruktør, Lizl Rand fortæller: Jeg har i mine 12 år som leder flere gange oplevet at måtte yde psykisk førstehjælp. En af de mest dramatiske oplevelser var, da en medarbejder fik et telefonopkald om, at hendes kæreste var fundet død. Hun tog telefonen midt i et kontorlokale med mange kollegaer. I et skrig faldt hun om på gulvet – inden hun sammen med en kollega løb afsted. Imens sad resten af personalet lammet – senere brød de på skift sammen. Mange fik kontakt med deres egen angst – samtidig med, at flere følte skyld og skam over ikke at have reageret og hjulpet kvinden, der fik opkaldet.

Jeg har også måtte håndtere personale, kollegaer og pårørende med angst, depression, stress og misbrug udi både hash og alkohol. Ligesom jeg i min nærmeste omgangskreds har været der for folk, der pludselig mister eller som selv er pårørende til psykisk syge. Og så har jeg selv prøvet at få panikangstanfald og tro, at jeg skulle dø.

Min karriere i mediebranchen og min opgangskreds er ikke speciel udfordret/belastet i forhold til gennemsnittet. Mine eksempler viser med al tydelighed, at risikoen for at opleve en situation, der kræver psykisk førstehjælp – er langt større end ved fysisk førstehjælp. Det har været en stor hjælp for mig at have fået en masse viden og råd til hvad jeg kan gøre – og hvordan. Men det som har hjulpet mig mest i forhold til at reagerer, har været at tænke på, at jeg blot udviser AKUT MEDMENNESKLIGHED. Det er nemlig hvad psykisk førstehjælp handler om. At udvise medmenneskelighed akut. At gøre noget.

Det handler om at være der og tage kontakt og vurdere risiko for skade. Herefter skal du med respekt lytte, yde omsorg og informere om hjælp, samt dele din viden om professionel hjælp og andre muligheder for støtte. Hvordan du yder psykisk førstehjælp afhænger altid af selve situationen. Alle kan være psykisk førstehjælpere. Det handler ikke om at være terapeut eller ekspert udi psykiatrien. For du skal ikke behandle eller yde terapi – du skal hjælpe og støtte. Det handler om at turde gøre en forskel.

Gode erfaringer fra Australien:

Programmet – som du bliver undervist i – er baseret på erfaringer fra Australien, hvor en gruppe af psykiatere, sygeplejersker, patienter, pårørende, redningsfolk og forskere udviklede programmet Mental Health First Aid i 2001. Programmet er siden blevet udbredt til 22 lande.

De australske erfaringer med psykisk førstehjælp er meget positive. Evalueringer viser, at kursisterne oplever markante ændringer i deres viden om og færdigheder i forhold til at støtte et andet menneske i psykiske vanskeligheder.

_66P9440Underviser LIZL RAND:

Forfatter og foredragsholder. Uddannet psykoterapeut og journalist. Har lang og bred erfaring i mediebranchen – bl.a. som chefredaktør for fem magasiner. Har skrevet bestselleren Kom stærk ud af din angst og er aktuel med pårørendebogen Tæt på krise og sygdom – kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv – , er frivillig rådgiver i Psykiatrifonden og certificeret instruktør i psykisk førstehjælp. Blog: lizl.dk

Det praktiske:

Kommende hold i København:

STED: Per Hillo Galleri, Valby Spinderiet, Spinderigade 4, 2500 Valby. Lige ved Valby Station – der er masser af mulighed for parkering, hvor de første to timer er gratis. Smukt og magisk lokale med højt til loftet og inspirerende og livsglade malerier. (Ligger overfor Baresso kaffebar og ved siden af Stof 2000.)

26.+27. oktober 2017 – begge dage kl. 9-16. Pris kr. 3.650 ekskl. moms. Inklusiv kursusmateriale – herunder bogen Psykisk førstehjælp samt certifikat fra Psykiatrifonden. Plus den nye bog til pårørende Tæt på krise og sygdom. Vi byder på lækker morgenmad, frokost, frugt, kage, drikkevarer. Overnatning er ikke inklusiv. Tilmeld dig HER

OBS: Begrænset antal pladser!

Jeg tager også ud på arbejdspladser, foreninger etc. og kan afholde kurset hos dig/jer. Skriv til mig på lizl.rand@gmail.com.

Fra Psykiatrifondens evaluering
Fra Psykiatrifondens evaluering

Det siger kursisterne fra sidste hold:

”Kære Lizl. Jeg har netop udfyldt evalueringsskemaet, hvor jeg har givet dig topkarakter. Du er top engageret, super struktureret, og du formidler din viden om psykisk førstehjælp på allerbedste måde.  Du er levende og underholdende i din måde at gribe det egentlig tørre stof an på.  Det var mange slides vi skulle igennem, men på intet tidspunkt bliver man ukoncentreret.  Du forstår at holde en fast og samtidig gøre det legende let. Jeg har fået rigtig meget ud af de to dage, og jeg føler mig virkelig klædt på til at hjælpe, næste gang jeg møder psykisk syge. Jeg vil på alle måder anbefale dig, som formidler af kurset Psykisk førstehjælp. ” Leise Hestbæk, Executive Nu Skin Enterprises

”Tak. Jeg er godt nok yderst tilfreds med indhold og oplevelse af kurset. Selvom jeg ikke er spejlblank på området, så fik jeg samlet en del guldkorn, og fik genopfrisket meget andet. Du er en knald dygtig underviser, der formår at gøre stoffet spændene og enkelt at forstå, og du formår at inddrage alle kursisterne i kurset. ” Bettina Zarp, Socialpædagogisk konsulent

Fra Psykiatrifondens evaluering
Fra Psykiatrifondens evaluering

”Tak for et par meget givende og lærerige dage. Jeg er blevet klogere og forstår bedre hvordan mennesker, der har psykiske sygdomme, har det. Jeg føler mig bedre klædt på til at hjælpe mennesker i min familie og i mit netværk, som har de udfordringer. Sammenligningen mellem fysiske sygdomme og psykiske sygdomme var værdifuld viden. Med det i baghovedet kan jeg bedre sætte mig ind i, hvordan et menneske med f.eks. svær depression har det. Jeg er ikke den, der går udenom, når jeg oplever mennesket i mit netværk har det skidt, men jeg har følt, at jeg manglede viden og redskaber til at kunne give den rigtige hjælp. Når jeg fremover møder mennesker med en psykisk lidelse, vil jeg bruge min “psykisk-førstehjælps-kasse” og være bedre i stand til at hjælpe mere konstruktivt end tidligere. Lizl, du er en gave i forhold til formidling af budskaber, håndtering af mennesker og din tilstedeværelse, engagement og empati er svær at slå. Jeg kan kun give dig mine varmeste anbefalinger som coach, foredragsholder og som budskabsformidler af psykisk førstehjælp for Psykiatrifonden. Tak for dit nærvær. ” Marlene Høgh, Brand Manager

Evaluering fra Psykiatrifondens 2-dages kursus i psykisk førstehjælp
Evaluering fra Psykiatrifondens 2-dages kursus i psykisk førstehjælp

”Jeg fik meget ud af at deltage på kurset. Ud over at få opfrisket en del af hvad jeg allerede havde styr på ift. psykiske sygdomme og lidelser, så lærte jeg mere om de lidelser som jeg ikke helt havde styr på eller forståelse af. Det jeg især tog med mig var, at man ikke behøver at være nervøs/bange for at “gå i gang” med at tale og forsøge at hjælpe personer som man har en fornemmelse af har alvorlige psykiske ting de “bokser” med. At få terpet KRYDS var også rigtig gavnligt og forhåbentligt sidder det sådan lidt under huden til jeg har brug for det næste gang. At lave/øve/drøfte alle de forskellige cases var en god måde at få læringen til at komme ind i forståelses og følelses “apparatet” i endnu højere grad. Og endelig din måde at undervise og formidle på, var så dejlig ned på jorden, med en skøn “ikke bedre vidende” facon og samtidig har du en stor indsigt og viden inden for mange af emnerne som vi skulle igennem. Din personlighed og varme var også et godt plus! Så fra mig TAK TAK TAK- kan kun sige at jeg synes at dette burde være et obligatorisk kursus for alle voksne i Danmark, og jeg har allerede omtalt kurset til mange i mine netværk!” Heidi Als Ringheim, sexolog og parterapeut

Evaluering fra Psykiatrifondens 2-dages kursus i psykisk førstehjælp
Evaluering fra Psykiatrifondens 2-dages kursus i psykisk førstehjælp

”Det var to meget inspirerende kursusdage, som jeg var meget glad for at deltage i. Jeg synes også det var et godt hold af kursister, og rigtig mange gode diskussioner. Du var faktisk ligesom jeg havde forventet: Leverede en masse oplysninger om nogen tunge og seriøse emner, meget levende og med et glimt i øjnene, så der også blev plads til befriende latter – og især dit budskab om at skabe håb, gik lige ind hos mig, og det tog jeg med hjem. Jeg vil klart anbefale dine kurser til andre, så vi på den måde, kan være med til at nedbryde de tabuer, der er omkring de forskellige psykiske sygdomme. Jeg arbejder på en mandsdomineret arbejdsplads, og uden at generalisere, så kan et sådan budskab som du giver, være med til at hjælpe alle dem, der selv har, er i familie med, kender mennesker i omgangskredsen, eller på arbejdspladsen, der har en psykisk sygdom. -Og hvor det måske er værre for mænd at tale om at være psykisk syg. Så man kan tale om psykisk sygdom i stedet for at hviske om den. ” Eva Marie Kling, Project Manager Assistant hos Haldor Topsoe A/S

Referencer:

“Lizl Rand er en ualmindeligt indlevende fortæller, og samtidig et menneske, hvis både intelligente, følsomme og humoristiske refleksion over sin egen tilværelse skaber omgående klangbund hos hendes publikum – på tværs af køn, baggrund og andre mulige barrierer for modtagelsen af så følsomt et emne som angst. ” Lazarinka Damjanovski, Direktør, New Skills

“Det var rigtig godt foredrag og de mundtlige tilbagemeldinger vi har fået, har alle været meget positive. Dine ord har gjort indtryk. Som forventelig har tiden arbejdet meget konstruktiv for os. Mange medarbejdere har meldt meget positivt tilbage og har reflekteret over egen situation, kombineret med de store forandringer vi står i lige nu. De oplevede dig utrolig spændende og farverig, kombineret med de brugbare værktøjer du kom frem med. Det har virkeligt været en god dag. ” Hanne Boes Markussen, Innovationssygeplejerske, Sygehus Sønderjylland

“Jeg var til dit foredrag i Århus i aftes og vil lige rose dig. Det var et super inspirerende foredrag om et svært emne. Du er en fremragende formidler, som bruger masser af humor, og det uden at alvoren går tabt. Ikke et sekund fik jeg lyst til at lade hjernen vandre andre steder hen. Du er en inspiration for mange. Tak for en rigtig god aften. ” FOF, Aarhus

“Lizl Rand i topform! Tak for et inspirerende og spændende foredrag på Bornholm. Det var stort for mig personligt, endelig at få mulighed for at møde dig. Gårsdagens foredrag var meget givende og stærkt inspirerende. Jeg kan varmt anbefale til andre af mine kolleger at, man hyrer Lizl til at holde foredrag. Det er en meget stærk, personlig historie hun kommer med.” Lars Christensen, formand, SIND Bornholm

 

dec
12
tirs
1-dags kursus i psykisk førstehjælp i Aarhus Teknologisk Institut i Aarhus
dec 12 kl. 09:00 – 16:00
Nyt
1 dags kursus

Psykisk førstehjælp på arbejdspladsen

Deltag på dette kursus og få værktøjer til at håndtere når kollegaer, medarbejdere og/eller andre relationer, som du møder i din dagligdag, rammes af psykisk sygdom og kriser. Kurset giver dig viden og mod til at handle.

Evaluering: 5 stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Lær signalerne at kende

Lær alt om, hvordan du genkender signalerne på henholdsvis stress, angst, depressioner eller misbrug og få viden om, hvordan du bedst hjælper og støtter.
I Danmark får hver 3. af os på et tidspunkt en psykisk sygdom og næsten 700.000 danskere har psykiske problemer, hvoraf stress, angst og depression udgør den største kilde. På kurset trænes du i psykisk førstehjælp og får viden om, hvordan du skal agere, når du står over for personer i dyb krise.

Udbytte

 • Gør dig i stand til at genkende symptomer og tegn på stress og psykisk sygdom
 • Giver dig viden om, hvordan mennesker med stress og psykisk sygdom helst vil mødes
 • Styrker din selvsikkerhed i forhold til at hjælpe mennesker med psykiske vanskeligheder fremfor at tage afstand.
 • Øget handlekraft ved akutte psykiske kriser
 • Kendskab til muligheder for professionel hjælp.

Indhold

På kurset undervises der i følgende:

 • Symptomer og tegn på henholdsvis stress, depression, angst og misbrug
 • Hvordan forløber en typisk krisereaktion
 • Hvordan håndteres alvorlige kriser
 • Hvad du kan gøre og sige til en person i krise
 • Hvilke reaktioner kan forventes ved traumer

Deltagerprofil

Kurset er for dig, der gerne vil vide mere om, hvordan du bedst hjælper, rådgiver og støtter i forbindelse med psykiske kriser, så som stress, depression, angst eller misbrug. Hvad enten du er leder, kollega eller arbejder i en HR funktion, så vil du få værktøjer og ny viden der vil kunne hjælpe dig, når du står over for en person i psykisk krise.

Form

Kurset tager udgangspunkt i deltagernes erfaringer og hverdag. Der vil blive inddraget konkrete problemstillinger og undervisningen består i både diskussionsoplæg, øvelser og teori.

Underviser

Underviser på kurset er Lizl Rand. Lizl er forfatter og foredragsholder, samt uddannet psykoterapeut og journalist. Lizl har skrevet bøgerne ”Kom stærk ud af din angst” samt ”Tæt på krise og sygdom – kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv”. Hun er frivillig rådgiver i psykiatrifonden og certificeret instruktør i psykisk førstehjælp.

Har du faglige spørgsmål så kontakt