Mit nye liv

Da jeg tilbage i januar besluttede mig for at sige op som chefredaktør på bl.a. Q og Psykologi hos Aller, var det ikke fordi, jeg ikke var glad for at arbejde i et fantastisk mediehus og stå i spidsen for nogle fede brands. Det var et drømmejob. Men efter 6 ½ år følte jeg, at der måtte ske noget nyt. At jeg måtte give stafetten videre til andre dygtige bladsnedkere og sige ja tak til nye spændende tilbud.

Lizl Rand, psykotrapeut

Jeg havde derfor en forventning om at fortsætte i mediebranchen, som jeg har arbejdet i de sidste 20 år. Men en konkurrenceklausul på seks måneder, der forhindrede mig i at arbejde journalistisk og inden for mit vante fag og håndværk, tvang mig til at gøre noget andet et halvt år. Og har fået mig til nu at ændre kurs. Så hvad jeg i begyndelsen oplevede som en gigantisk begrænsning og handicap – endte med at øge mit udsyn og fodre min kreativitet.

Mit CV i billeder: Magasiner jeg var chefredaktør for, bøger jeg medvirker i, medier jeg har arbejdet med etc.
Mit CV i billeder: Magasiner jeg var chefredaktør for, bøger jeg medvirker i, medier jeg har arbejdet med etc.

Da jeg også er uddannet psykoterapeut og ved siden af mit arbejde som redaktør har arbejdet frivilligt i Psykiatrifonden som rådgiver for folk med psykiske sygdomme og deres pårørende – kastede jeg mig ud i også at hjælpe dem, der er sygemeldte med stress, angst og depression.

Det er utrolig meningsfyldt at være med til at hjælpe mænd og kvinder, der har været nede og suge grundvand. At guide, inspirere, støtte, udfærdige planer for tilbagevenden til jobbet. Og jeg har allerede opnået gode resultater med fornem feedback.

I de forløbne seks måneder har jeg prøvet for første gang i min karriere at være selvstændig. At være min egen chef, min egen virksomhed. Og det er sjovt. Jeg skal kun stå til ansvar for mig selv, og jeg kan fuldkommen selv styre hvornår/hvordan jeg tilrettelægger min tid.

Jeg har derfor besluttet, at jeg vil være selvstændig. Jeg har takket nej, til hvad der i første omgang fik mig til at forlade Aller. Jeg er nu et lille firma ”Lizl Rand”. Og mine ydelser er bl.a. undervisning, coaching, terapi, ledersparring, foredrag, kurser, skriveri og ad hoc medieopgaver:

Jeg er blevet fast tilknyttet hos Lehman & Partners Kurhotel Skodsborg, hvor jeg to-tre gange om ugen underviser og coacher folk, der er sygemeldte med stress, angst og/eller depression eller er ledige. Jeg holder oplæg om stress, angst, selvværd, sygdomsindsigt, personlig branding, sociale kompetencer og kommunikation.

Ellers sidder jeg på hjemmekontoret og skriver på de to bøger, som jeg skal aflevere om alt for snart til forlagene Lindhart & Ringhof og Ella. Glæder mig til senere at kunne fortælle mere.

Gennem Psykiatrifonden holder jeg 2-dages kurser i psykisk førstehjælp.

Via foredragsbureauet One Decision holder jeg oplæg bl.a. om min bog ”Kom stærk ud af din angst” samt underviser og afholder workshops.

Jeg har fornøjelsen af at være censor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Jeg har også private klienter og sessions med terapi/coaching, ledersparring, pr-rådgivning. Og underviser i medietræning.

Og så kan jeg jo ikke lade være med at involvere mig i ad hoc medie-freelanceopgaver – har flere spændende projekter i løbet af efteråret. PLUS: Jeg blogger, tester og skriver klummer og brevkasse.

På denne måde får jeg et endnu mere varieret arbejdsliv, hvor jeg nogle dage er meget ude og på, mens jeg andre dage er hjemme i ro og fordybelse og deler kontor med min snorkende Sally-hund. Jeg får prøvet mig selv af på en hel ny måde i et helt nyt felt. Det føles lidt som dengang, jeg var nyuddannet journalist og skulle ud og få erfaring og skabe mig en karriere. Men nu er jeg fuld af livserfaring… føler ikke jeg begynder helt forfra… jeg er blot nået til Level 2. Og det kræver så en version 2 af mig selv.

Jeg er med på, at det også bliver krævende hele tiden at sørge for nok indtægt, at jeg ikke kan være syg, at jeg er solo-ansvarlig etc. – men de vilkår er jeg temmelig bekendt med fra mine tidligere jobs. Og så har jeg fundet ud af, at topskatten faktisk snupper en del af udbetalingen, så selvom jeg pt. er gået ned i indtjening, så har jeg stadig rigeligt på bundlinjen til at klare mine udgifter. Lige nu er jeg der, hvor jeg har købt mig tid – frihed til at bruge tiden på noget givende og nærværende, der ikke umiddelbart kan måles som en økonomisk gevinst. Jeg kalder det at leve eller at økonomisere.

På mine nye visitkort er der ingen titel – blot kontaktinfo.

Forsiden af mit nye visitkort. Lizl Rand
Forsiden af mit nye visitkort

Og på bagsiden har jeg fået trykt mit motto med mit yndlingsfoto af en baskende Hr. Svane hjemme ved søen:

Bagsiden af mit visitkort. Lizl Rand

”Hvis jeg ikke var bange, hvad ville jeg så gøre? ”

Og jeg kan da skynde mig selv at svare: Det har jeg lige gjort!

Du kan kontakte mig her

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *