3 muligheder

Du har altid 3 muligheder… 3 valg du kan træffe, hvis du føler dig fastlåst i en situation.

tre fingre 2

Og det gælder både hvis du mistrives i dit job og/eller andre af livets forhold. Når jeg siger det til dem, jeg holder møde med og som søger vejledning i forhold til lederudvikling, stresshåndtering etc., får jeg altid ekstra opmærksomhed…

Det bliver nemlig mere overskueligt at have 3 mulige valg i stedet for at føle, at man sidder fast i en udefinerbar og ugennemskuelig situation:

Du kan enten:

  • ÆNDRE
  • ACCEPETERE
  • FORLADE

Hvis der f.eks. er noget, som ikke fungerer på jobbet, så kan du forsøge at ændre det. Tale med chefen, kollegaerne, se på din egen måde at tænke/angribe situationen. Se på hvordan du tilrettelægger din dag, bruger din tid, prioriterer etc.

Hvis du f.eks. mistrives pga. de fysiske rammer på jobbet og din virksomhed har en ufravigelig og ikke til-at-ændre-politik om, at ingen skal arbejde hjemmefra og alle skal være tilgængelige på kontoret – så må du acceptere, at det er sådan.

Hvis du ikke kan fungere og du har forsøgt at ændre og ikke kan acceptere dét (som du ikke trives med) som et vilkår – så er der heldigvis stadig noget, du kan gøre. Du kan forlade det, som ikke fungerer for dig. Når man overvejer dette, er det vigtigt at lave en plus/minus-liste, så du er sikker på, at dit valg sker efter at være gennemtænkt. Så er det nemlig lettere for dig at forlade det, som du hverken kan ændre eller acceptere.

Three-Ways

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *