Ungdomslivet er som at kramme et pindsvind

lizl-som-17-og-20-aarigJeg har stået på hovedet i gamle kasser og har fundet fotos af mig selv fra da jeg var 17 og 20 år. (Var ikke ung i den digitale tidsalder). Som ambassadør for Girltalk.dk er jeg blevet bedt om at fortælle hvorfor, jeg synes det er så vigtigt, at der findes et formum for piger/unge kvinder i alderen 15-25 år:

Både privat og professionelt har jeg henvist piger og unge kvinder og deres forældre til GirlTalk.dk. Som foredragsholder og underviser samt rådgiver i Psykiatrifonden møder jeg mange unge samt deres mødre og fædre, der er desperate efter viden og værktøjer til hvad de dog stiller op med manglende selvværd, ensomhed, selvskade, perfektionisme, mobning m.m.

Lige så nedslående det er at erfare, at mange unges liv ikke et en sorgløs leg med følesen af mod og virkelyst – ligeså forløsende er det, at kunne henvise til GirlTalk.dk.

Den største og mest effektive hjælp er at møde andre, der forstår, respekterer og rummer. At finde ud af, at man ikke er alene om at sidde med disse uhåndterlige følelser og andre også kan opleve, at livet er lige så besværligt og smertefuldt som at kramme et pindsvind.

Jeg ville ønske jeg selv havde haft et sted som GirlTalk.dk, da jeg var ung. Et sted hvor jeg kunne føle mig rummet og dele alle mine umulige tanker og følelser. Så havde jeg nok ikke følt mig så ensom og udenfor, som jeg har gjort i store dele af mit liv.

Mit bedste råd til både unge og voksne: Vær nysgerrig. Lad det være din drivkraft. I stedet for at føle dig presset over, at der i tiden ligger et krav om, at du skal finde din passion/mission eller en større mening med dig i verden – så følg din nysgerrighed. Når du er nysgerrig får du ny viden, indsigter og går til livet uden fordomme. Vær videlysten. Det vil berige dit liv og føre dig til destinationer, du ikke anede fandtes. Når du er nysgerrig finder du ud af, at vi alle blot er små vigtige dråber, der sammen skaber havet.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *