Tak for det fænomenale oplæg om psykisk førstehjælp

Har fået fornem feedback på en workshop, som jeg skræddersyede til Bydelsmødrene i Kbh NV, så de er bedre rustet til at passe på sig selv, når de skal gøre en forskel for andre.

Med udgangspunkt i min bog til pårørende “Tæt på krise og sygdom” underviste jeg de generøse kvinder i hvordan de lærer sig selv at kende i hjælperrollen, hvordan de bliver på egen banehalvdel og undgår fejltolkning. De blev klædt på til at kunne forholde sig til egen og andres forventninger og afstemme med hvad, der er muligt i den pågældende kontakt, som de har med et menneske i krise. De lærte symptomerne og behandlingsmulighederne at kende på stress, angst, depression, selvmordstanker – samt hvad de kan gøre i de forskellige situationer og samtaler med ramte.

Det var en fantastisk aften, hvor hele verden var repræsenteret og hvor vi kunne grine af det svære og lette hjertet og dele erfaringer.

Psykisk førstehjælp, Bydelsmødre, Lizl Rand, psykoterapeut

Kære Lizl.

Jeg vil gerne sige dig mange tak for det fænomenale workshop om psykisk førstehjælp, som du præsenterede for vores gruppe af bydelsmødre.

På en humoristisk, spændende, letforståelig og interessant måde formidlede du både uundværlig viden om psykisk sygdom og belastning, og vi blev en del klogere på, hvordan vi kan blive bedre til at passe på os selv, når vi har med sårbare mennesker at gøre.

Det var en fornøjelse at opleve, hvordan du håndterede de personlige historier, der kom frem i løbet af aftenen, og satte perspektiv på dem.

Jeg var især glade for alle de billeder, du brugte til at forklare komplekse emner – billeder, der gjorde, at alle lyttede med stor opmærksomhed.

Dels tror jeg, vi alle kunne genkende situationer fra vores virke, dels fik alle lidt at tænke over i forhold til hvilken rolle, vi påtager os, når vi er ude blandt mennesker – og hvordan vi bevidst kan bruge eller dæmpe de personlighedstræk, vi hver især har, når vi skal hjælpe mennesker.

Det var en fint, at vi fik bogen “Tæt på Krise og Sygdom”. Udover, at den indeholder nogle historier og betragtninger, blev bydelsmødrene – og jeg – meget glade for at se, at den også har en liste over steder, man kan henvise til, når livet bliver svært.

Jeg vil klart anbefale dig som oplægsholder.

Venlig hilsen Joan J. Andersen,

Familie- og netværksmedarbejder, Boligforeningen AAB

Jeg inviteres ofte til at designe specielle forløb, workshops og foredrag. Jeg kan målrette efter hvad du/I har brug for at lære i forhold til stress, psykisk arbejdsmiljø, psykisk førstehjælp, hjælperroller, samarbejde som kollegaer, trivsel etc. Jeg kan undervise i hvordan man passer på sig selv og undgår stress og overbelastning i hverdagen.

Jeg kan guide i hvordan man både er nærværende og holder en professionel distance i hjælperrollen samt hvilke symptomer og kendetegn der er ved de forskellige psykiske sygdomme og kriser. Jo mere man ved – jo mindre berøringsangst. Og jo mere man ved hvordan man passer på sin egen energi – jo mindre sandsynlighed for, at man mister sig selv, når man støtter og gør en forskel for andre. Ren win/win for alle.

Ønsker du mere info, skriv til lizl.rand@gmail.com eller ring på 22 61 92 80

Du kan også læse mere om Psykiatrifondens to-dags kursus i psykisk førstehjælp.

Her kan du læse om mine angstgrupper og kursus i stress og trivsel og foredrag om at booste sin glæde ved sig selv og andre.

 

Stress behandling, Lizl Rand, psykoterapeut
Lizl Rand, psykoterapeut med speciale i stress, angst og depression. Foto: Kanal 4 #slipangsten
Se udsendelsen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *