Læsere af mine bøger

Psykolog roser og anbefaler min bog og kalder den ”The missing Link”… Jeg er så taknemmelig over, at de værste år i mit liv nu kan inspirere og hjælpe andre… Læs her hvad erhvervspsykolog Tinna Kjær Pallesen skriver om ”Kom stærk ud af din angst”:

”Undskyld til alle dem som har været i terapi hos mig med angst, før jeg fik denne bog i hånden. Jeg gjorde mit bedste! Men, der er ligesom et før og et efter for mig. Forstået på den måde, at før jeg læste Lizls bog kunne jeg ikke fortælle jer at: ”I skal danse med jeres angst i en fleksibel koreografi, hvor I konstant er i bevægelse – dig og angsten, hvor I tager bestik af hinanden og hele tiden varierer afstanden mellem jer”. Jeg kunne heller ikke fortælle jer, at bogen her kunne være et væsentligt supplement – et værdifuldt redskab i jeres personlige arbejde med at slippe fri af angstens kvælende tag.

Jeg har lidt svært ved at beskrive, hvor overvældet jeg blev første gang jeg læste Lizls bog. Jeg kunne genkende rigtig mange af mine klienter i hendes beskrivelse af sin egen leven med angsten – specielt den del, der handler om at gemme angsten væk, dulme dem med et par genstande (som desværre for mange bliver til temmelig mange genstande). Bevæget over, at alle jer har fået en stemme som meget skarpt, nøgent og præcist beskriver nøjagtig hvordan det er at være i angsten, gemme den væk, skjule, hvor slemt det står til indeni og bare lade som om at alt er godt, når det rent faktisk er ad helvede til.

Jeg har beskæftiget mig med angst længe og som psykolog har jeg ofte anbefalet mine kunder og klienter at læse bøger skrevet af læger og psykologer om angst. Meget litteratur handler om den kognitive terapi og dennes tilgang. Absolut væsentligt! Også den mere psykoedukative tilgang har været taget i brug – den der handler, om at lære, hvad angst er.

Ofte har denne litteratur henvendt sig til os som behandlere mere end til dig, som har angst. Og det er her Lizls bog kommer ind og er forskellen, der gør en forskel. Nu hvor jeg af flere omgange har læst Lizls bog, kan jeg se – at den for mig har været ”The missing Link”. Den bog har jeg virkelig manglet at kunne anbefale til alle mine.

Lizl har i høj grad øje for den faglige ekspertise og lægger stor vægt på behandling – både hos egen læge herunder erkendelsen af at medicinsk behandling kan være nødvendig samt samtaleterapi hos en psykolog med vægtlægning på den kognitive metode. Også livet i rytme har hun fokus på – ro – renlighed og regelmæssighed – yoga, dans, gå tur med hunden og i det hele taget kredskøbstræning som er godt også for stress og depression er medtaget som gode veje til at passe (bedre) på sig selv. Kost og masser af kærlighed er også medtaget og i det hele taget, mener jeg, at hun er godt omkring essensen af både angsten og livet.

Lizl og jeg har aldrig mødt hinanden og alligevel føler jeg mig tæt forbundet via bogen ”Kom stærk ud af din angst”. Og jeg vil helt sikkert anbefale den fremover.

De varmeste hilsner Tinna”

Tinna Kjær Pallesen, erhvervspsykolog og karriererådgiver hos KarriereCoach

Uddrag af anmeldelser af bogen Kom stærk ud af din angst

”Gennem korte og intense kapitler formidles oplevelsen af panikangst og desperation i et liv, hvor alt ligner en succeshistorie på overfladen. Det er faktisk spændende at læse. Man bliver selv helt stakåndet og får en snert af de samme kvælningsfornemmelser, som Rand har oplevet.” Politiken

”Endelig, endelig, endelig … en frit fra leveren-bog om den satans angst, der forfølger en halv million danskere i daglige – eller bare jævnlige – mareridt. Det er svesken på disken, råt for usødet og til at forstå, når Lizl Rand i sin nye bog ’Kom stærk ud af din angst’ udleverer sig selv og sine ti år i angstens klør, så det rammer selv de koldeste hjerter. Og har du nogensinde selv smagt på angsten eller været hårdt ramt af stress, kan du godt indstille dig på at finde dig selv som hovedpersonen i Lizls beretning, der skræller samtlige lag af tabu-angsten, så den – og du – står lige dér, nøgen, blotlagt – og bange!” Oestrogen.dk

”… skrevet med stor fortællerglæde. En ærlig og fin bog.” SIND bladet

”Lizl Rands subjektive beretning er velfortalt, velturneret og balancerer fint mellem det personlige og det private.” Kristeligt Dagblad

”En fin fortælling fra en kvinde, der har gennemlevet alle angstens kvaler og gjort sig fri af den. Bogen fortæller hendes historie og giver indblik i angstens væsen og, hvad der skal til for at gøre sig fri og komme videre som et stærkt menneske. Med sit professionelle sprog og den åbenhjertige beretning, vil bogen kunne læses af enhver, som måtte have interesse.” Lektørudtalelse til landets biblioteker

”Er du én af de efterhånden mange, der har haft vejrtrækningsbesvær før møder og svedeture, når der skal købes ind? Eller kender du en, der har haft det sådan? Så er denne læseværdige bog for dig.” LIV

”En dragende fortælling.” Modemagasinet IN

”Bogen er fyldt med erkendelse og processer som hun med små afsnit fører læseren ind i på en varm og nænsom facon. Kom stærk ud af din angst er en bog som kan hjælpe en stor gruppe af angste. Den kan anbefales at læse og lære af fordi den viser, hvor stor en andel af det der skal læres handler om åbenhed, erfaring, ansvar og øvelse. Alle pårørende til angste vil med fordel kunne læse hendes bog idet hun beskriver angsten og de konsekvenser den bidrager med i hverdagen, både under og såmænd også de spor den har efterladt i hendes liv i dag. At, hvis man tager hånd om sit liv, sine grænser og ressourcer kan slutte fred med sin indre værste fjende og komme stærkere ud af sin angst. Og at stærke, succesrige mennesker også føler angst.” Slipangsten.dk

“Da jeg læste Lizl Rands nye bog, ”Tæt på krise og sygdom”, var der en masse, der faldt på plads; jeg er ikke sær, usympatisk, egoistisk el.lign., når jeg føler frustration, vrede, sorg og alle de andre ”forbudte” følelser, der kan dukke frem engang imellem. Der er MANGE, der har det nøjagtig ligesom jeg. De forskellige historier i bogen fik mig til at smile, græde, tænke og grine – det lettede at læse, at andre har de samme udfordringer, som jeg har. Det gik op for mig, at jeg da egentlig er en ret god pårørende på mange punkter og det gik op for mig, at jeg også til tider har sat mig selv for meget til side, for ”det gør man jo bare” og at jeg selvfølgelig også har begået fejl som pårørende. Jeg havde bogen med i baghovedet sidste gang, jeg skulle på en lille udflugt med min morfar. Vi havde aftalt dagen før, at vi skulle køre en lille tur over grænsen at handle. Om morgenen, et par timer før vi skulle afsted, skrev min morfar til mig, at han ikke kunne komme med alligevel.  Jeg ringede til ham …  Før jeg læste bogen, havde jeg nok bare sagt ”OK, jamen så gør vi det en anden dag” og var blevet småirriteret over, at han ikke kunne ”tage sig sammen” …  I stedet sagde jeg ”OK, lad os lige vente at se…. der er jo en times tid til jeg kører og uanset hvad, så kommer jeg lige og hygger lidt og så må vi se, hvordan du har det til den tid” – han kom med! Han var træt og svimmel, men han var med! Jeg blev simpelthen så glad og sendte bogen en kærlig tanke. Det er rart, at få understreget, at man faktisk bliver en bedre pårørende af at passe på sig selv først – ”Man kan ikke hælde fra en tom kande”. Lizl, dit ønske er opfyldt; du har med din bog givet mig både støtte og håb. Sandra Harboe Sneevang, læser af ”Tæt på krise og sygdom”

“Tak for rigtig god læsning. Som et menneske, der selv har været en masse igennem, oplevede jeg stor genkendelse og sad med et lille smil på læben. Jeg håber inderligt, at bogen bliver et hit, for der er BRUG for den, derude i verden, hvor det hele nogen gange kan være hårdt og gøre ondt ad helvede til.
For hvad gør man, når livet slår med halen og kæntrer den båd, man befinder sig i? Eller den båd de nærmeste har indtaget. Hvordan møder man mennesker, nogle gange de nærmeste, når de oplever livets bølgedale?
Som pårørende kan man føle sig magtesløs, ensom og nøgen: Hvad skal jeg sige? Hvad skal jeg gøre? Hvor skal jeg gå hen? Bogen ”Tæt på krise og sygdom” er simpelthen en værktøjskasse fyldt med gode råd og øvelser som gør, at man igen kan føle sig klædt på og parat til at møde sine nærmeste i deres sygdom, depression, nedtur eller hvad de nu kunne tænkes at stå over for. Bogen er målrettet pårørende, men vil også gavne alle dem, som arbejder med mennesker eller vil lære om krisehåndtering og selvudvikling.  Lizl Rand har begået en bog, som ikke alene inspirerer, den reparerer og bygger op. Ud over inspiration og øvelser, har bogen, mellem linjerne, et indhold som er vigtigt i enhver kontekst: Håb.” Lasse Løager, læser af “Tæt på krise og sygdom”