Dagens kort: Alene

Alene. Der er få ting, som vi kun kan gøre alene. Elske, meditere, blive født, dø, kunstneriske oplevelser, taknemmelige øjeblikke – alt dette sker, når vi er alene. Dagens filosofi-Osho-kort viser en ydmyg person, der lyser op med et indre lys. Som Buddas spirituelle råd lyder ”Vær selv et lys”. Vi må alle udvikle en indre kapacitet til at komme gennem mørket uden følgeskab, kort eller guide.

Aloneness - OSHO ZEN TAROT
Aloneness – OSHO ZEN TAROT

Der er stor forskel på at være alene og at være ensom. Når vi er ensomme har vi fokus på den/dem, vi mangler og vi føler, at det ville være bedre, hvis den anden var der. Ensomhed er fravær af andre. At være alene er at være tilstede med sig selv: Når du er alene (modsat ensom), er din tilstedeværelse i livet så stærk, at du ikke behøver andre for at føle dig levende.

Den største frygt er at være ensom. At blive efterladt. Derfor gør vi en masse for ikke at være ensomme. Og i frygten for at undgå ensomhed mister vi vores individualitet, vores unikhed. Vi imiterer for at være som andre, så andre ikke vil støde os væk. Vi bliver del af en gruppe for ikke at være alene. Men at være alene er faktisk et mirakel… for ved at være alene behøver vi ikke tilhøre en gruppe for at høre til… i stedet er vi til. Og vi har lært at elske vores definerbare selv. Vi ved hvordan vi kan være med os selv. Og i kærlighed vil vi kunne være os selv. Alene – sammen med en partner.

Ønsker dig en dejlig dag alene med sig selv og alle os andre <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *