De fire leveregler

Faktisk er livet temmelig simpelt… og let at leve lykkeligt, hvis man følger “De fire leveregler”, som don Miguel Ruiz har kortlagt i sin bog af samme navn:

Vær ren i dit ord

Tag ikke noget personligt

Lad være med at formode noget

Gør altid dit bedste

20141217_203536_1

Da jeg stod ved Birkerød Sø og kiggede på Familien Svane, hvor de fire ællinger nu har flere hvide end grå fjer – blev jeg igen helt følsom. (Det gør jeg hver gang, jeg ser de svaner… og hel galt går det, når jeg ser dem flyve. Når jeg hører deres højlydte snak og vingebask… så triller tårene).

Da jeg i dag så dem græsse og vrikke rundt i mørket (vil forsøge at få fotos i weekenden i dagslys), blev jeg ramt af et rørende sammentræf af tanke og syn… For mens jeg kiggede på de fire store svaneunger, tænkte jeg på den lille bog om de fire leveregler, som jeg netop havde fået fingre i og bladret igennem.

De fire fine fjer… de fire filosofiske fundamenter… frie, flyvende.

Jeg blev forelsket i fornemmelsen og følelserne af flyvende frihed. Igen.

2014-10-08 17.31.57_1

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *