Det bedste i livet…?

”Selvom livet tog en anden drejning, end jeg forventede, så ændrer det ikke ved, at det var situationer, jeg aldrig ville have været foruden.”

Af Lizl Rand

De store spørgsmål har det med at gøre én tavs… for så at sætte gang i en lavine af tanker, refleksioner og svar. For hvordan svarer man på, hvad det bedste i ens liv har været eller er? Hvad var egentlig de bedste øjeblikke i mit liv?

Allerede nu vil du, kære læser, sikkert sidde og tænke over dit eget liv. Over hvad det var for begivenheder, der kan kategoriseres som ekstra betydningsfulde. Hvilke episoder, hvilke mennesker gjorde en forskel? Hvornår ramte lykken, hvornår oplevede du den, hvilke billeder dukker op?

Jeg har gransket og tænkt meget og er så tilsmilt, at jeg har rigtig mange dejlige øjeblikke. Følelsen af dyb kærlighed og at blive valgt er for mig magisk. Derfor står frieri og at blive gift i kirke og i Las Vegas som lykkelige glimt – også selvom ægteskaberne sluttede før livet. Ligesom den varme følelse jeg havde i maven, da jeg købte et hus, som jeg senere måtte sælge med tab.

Selvom livet tog en anden drejning, end jeg forventede, så ændrer det ikke ved, at det var situationer, jeg aldrig ville have været foruden. For disse mænd og begivenheder gjorde mig til mig. Og de er skyld i, at jeg i dag lever sammen med ham, der forhåbentligt vil følge mig, til jeg ikke er mere.

At blive mor og være vidne til, at min datter udvikler sig fra baby til en voksen kvinde er uden tvivl den største lykke i mit liv. At opleve ubetinget kærlighed, at genkende mig selv i hende, se hende grine og udfolde sig, giver mig gåsehud af fryd. Tænk at jeg har aktier i så fantastisk et menneske.

Når jeg går i naturen med min hund oplever jeg ofte en følelse af total lykke. At af høre til. Når jeg går i skoven eller kigger ud over vandet, føler jeg mig både ganske lille og som en del af noget større. Som om jeg bare er en lille prik i en stor verden, der gæstfrit giver mig lov til at komme på besøg.

Lykkefølelsen kan dog også ramme, når jeg spiser kærestens hjemmelavede lasagne, drikker cava, pakker en kuffert, som skal med mig ud på eventyr eller når jeg kaster mig træt i min seng og mærker, hvor dejligt det bare er at lade kroppen slappe af. Hverdagen er også fuld af lykkeglimt.

I dette nummer af Psykologi har vi spurgt pensionister på plejehjem om, hvad der var det mest betydningsfulde i deres liv. Det er spændende og tankevækkende læsning…

Rigtig god læselyst!

Psst: Hvad svarer du?

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *