Digital dagbog fra en kvinde i 40’erne

Hvor digital er jeg egentlig? Jeg satte mig for at føre dagbog en ganske almindelig søndag, dels for selv at blive klogere på en almindelig 42-årig kvindes digitale univers – dels for sort på hvidt at bevise, at kvinder er til gear og lir.

Af Lizl Rand

08:17 står der med orange tal på den hvide ”Philips Wake-up Light” – en lampe, der simulerer solopgangen, så du vågner naturligt og behageligt i denne mørke tid. Nogle gange er der endda fuglefløjt tilsat det kunstige men effektive lys.

Print er hygge

Selvom jeg tjekker de fleste danske nyhedssites et par gange dagligt, så holder jeg af den knitrende papiravis. At nyde kaffen i dobbeltsengen med en pude i nakken og kæresten ved hånden er hygge på samme niveau som en snorkende hund og ild i pejsen.

Da jeg har spist mig gennem Melodi Grand Prix-reportager og al verdens svindel, svigt og vold i BT, Ekstra Bladet og Berlingske griber jeg ud efter min iPad, der ligger på natbordet. Vil lige scanne mails og rydde ud i de mange nyhedsbreve, jeg modtager. Alt lige fra horoskoper og shopping til nyheder vælter ind.

Nasa under dynen

Mens jeg ligger med den lille praktiske tablet, som faktisk ikke er så god at ligge med, kommer vi til at tale om, om vi egentlig også kan se TDC web-tv på iPad’en?

Det kan vi ikke. Heller ikke efter at have downloadet ”VLCStrFree” og ”netTV” – der skulle kunne hjælpe… Men pyt – vi kan jo se tv på pc’erne og er nu fanget af Nasa TV. Det får mig til at grine højt. Det er jo fantastisk og fjollet, at vi hjemme under dynerne i en forstad til København pludselig er med ude i rummet og følger rumfærgemissioner.

Skovtur på Facebook

Naturen kalder. Hunden skal luftes. Den vrikker ved fodenden af sengen og er fuldkommen ligeglad med Nasa og netTV. Sammen med godbidder, nøgler og hundeposer har jeg altid min iPhone med på lufteturene. Enten så jeg lige kan tage et billede af det skøre glade dyr i skoven og dele det smukke syn med vennerne på Facebook… eller hvis jeg lige skal sms’e med en veninde.

Hjemme igen tænder jeg min Envy Laptop, hvor jeg arbejder videre på mit budget over mit privatforbrug. Jeg bruger en skabelon i Excel og tænker på, hvor meget ros jeg ville få, hvis jeg var med i tv-serien ”Luksusfælden”.

Jeg tjekker min arbejdsmail og mine private mails. Svarer ja til nye kontakter på LinkedIN og venner på Facebook. Scroller ned ad væggen og griner over et par opdateringer. En besked popper op fra min 16-årige datter, der er hjemme hos sin far. Vi chatter lidt frem og tilbage om skolen og den kommende uge. Faktisk er sms og chat den eneste måde, jeg kommunikerer med min datter, når hun ikke er fysisk nær mig. Det med telefonopkald og snak er ikke noget ungdommen praktiserer.

WiMP til bilen

I køkkenet er DAB radioen stillet ind på ”DR Unga Bunga” – musik uden snak. En kanal, der hævder at være for den nysgerrige lytter med ørerne helt fremme i skoene. Her kan du høre moderne elektronisk pop, techno, house og andet godt med udgangspunkt i det elektroniske univers.

Pludselig hører jeg et hit, som jeg virkelig gerne vil ha’ på min personlige playliste, som jeg har lavet gennem ”WiMP”. WiMP står for Wireless Music Player og er en ny måde at høre musik på – hvor jeg ikke skal downloade. Med ét enkelt klik streamer jeg musikken direkte til min mobil eller computer. Dog er denne tjeneste kun for Telenors mobilkunder.

Shop og dating

Mens jeg synger med på det nummer, som jeg ikke kan huske hvad hedder… søger jeg via ”Music ID” på iPhonen… og vupti så har den genkendt, at det er ”Massive Attack” med ”Unfinished Sympathy”, der får mig til vrikke. Få minutter senere har jeg via WiMP sikret, at jeg i morgen på vej til jobbet, kan høre det gamle og sikre hit i bilen.

Min søvnige søndag fortsætter med lidt skriveri på pc’en og lidt fjol på Facebook. Det eneste jeg mangler for at fuldende weekenden og min digitale dagbog er blot at shoppe lidt på Asos.com og at hjælpe en veninde med hendes datingprofil.

Hvordan ser din dag ud?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *