En af årets bedste film!

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤  (6 ud af 6 stjerner)

Fuld af følelser og tom for ord. Sådan forlod jeg biografen efter at have grint og grædt i to timer med ”Dirch”. En fantastisk film, der afslører hvor ulykkelig hele Danmarks klovn, Dirch, var.

Flere gange måtte jeg sidde på mine hænder, fordi jeg simpelthen havde lyst til at klappe højt af de fantastiske skuespilpræstationer som særlig Nikolaj Lie Kaas leverer i rollen som Dirch mens hans makker Kjeld Petersen spilles af Lars Ranthe, der er tæt ved at overstråle hele filmen. Hold fest hvor kan han bare spille!

Filmen foregår i København i slutningen af 50´erne, et stort forventningsfuldt publikum stimler sammen ned ad Frederiksberg Allé. De skal i teatret, og der er især én de er kommet for at se: Dirch Passer.

Han er ikke meget mere end 30 år gammel, og allerede en myte. Med et blik, en enkelt replik har han publikum i sin hule hånd. Sammen med sin makker, sin sjæle ven, sin åndelige bror, Kjeld Petersen, er han på toppen af verden. De lægger gader øde med deres stærkt symbiotiske og fantastiske timing i revyernes højborg – Stig Lommers farverige ABC scene.

Alt hvad Dirch nogensinde har drømt om er virkelighed, han og Kjeld nyder livet som berømtheder til fulde. Endeløse byture, letlevende damer, og konstant arbejde.

Men i kulisserne lurer dæmonerne. Sceneskræk, druk, jalousi og spirende ambitioner om at spille seriøse roller kaster skygger i de to komikeres venskab. Snart er de skilt ad, og den konfliktsky, generte Dirch Passer må prøve at tage sit liv i egne skrøbelige hænder.

Skynd dig ind og se ”Dirch” – en af årets allerbedste film! Se den hvis du er vild med: dansk skuespil i verdensklasse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *