Fra kvinde til kvinde

”En artikel i et dameblad kan ændre vores syn på både andre og på vores eget liv.”

Af Lizl Rand

Når hun kan, så kan jeg også!

Det er typisk en af de følelser, vi som læser får ved at læse andre kvinders historie. Vi bliver inspireret af hinanden. Vi føler med hinanden og vi lærer af hinanden.

I løbet af de seneste år, har vi i magasinet Q givet ordet til mange forskellige kvinder, der tillidsfuldt har åbnet deres hjerte og ærligt har fortalt om hvordan det er at leve med en sygdom, et handicap, en hemmelighed eller hvordan det har været, da deres liv pludselig slog en kolbøtte eller tragedien ramte.

Jamen er det ikke bare at svælge rundt i andres ulykke med en ”godt, det ikke er mig”-følelse, har kritikere spurgt mig. Svaret er et rungende: Nej! At andre kvinder taget ordet og bryder tabuer er intet mindre end prisværdigt. Der ligger nemlig en kolossal læring i alle kvinders historie. Alle har vi erfaringer og oplevelser, som andre kan have glæde af.

En af de vigtigste erkendelser er, at vi finder ud af, at vi ikke er alene. Vi kan alle føle angst, svigt, ensomhed, skyld, skam, frygt og andre følelser, som er helt naturlige, men som vi ikke har lyst til at reklamere for i vores facebook-opdateringer.

En artikel i et dameblad KAN ændre vores syn på både andre og på vores eget liv. Selv led jeg i flere år af angst. Jeg vidste ikke hvad det var og troede, jeg var ved at blive skør. Men så læste jeg i et blad om en kvinde, der havde de samme symptomer og oplevelser som jeg. Hun havde fået behandling og levede nu angstfri. For mig var det en kæmpe forløsning. At opleve, at jeg ikke var alene. Det gav mig mod og håb. Jeg fulgte hendes råd, kom i terapi og er i dag selv fri af angsten.

Derfor er jeg utrolig stolt over igen at give ordet til 12 kvinder, som har rørt mange Q-læsere og som jeg er sikker på atter vil inspirere dig med deres styrke, mod og ærlighed.

Tak til de 12 kvinder og rigtig god læselyst.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *