Kan du smede en hestesko?

Denne weekend tog Berlingske fat i et vigtigt og sprængfarligt emne om akademikersnobberi. Om hvordan der er gået inflation i kravet om stadig flere højtuddannede. Om at vi har glemt, at Danmark også er et produktionssamfund med behov for dygtige faglærte.

Håndværkere – der skal respekteres! Og her kommer jeg til at tænke på en privat historie: En bedstefar i familien – Mogens på 78 år. Han er uddannet smed og har arbejdet som sådan hele sit liv. Han har aldrig været boglig eller haft en computer, da hans liv og arbejde har krævet helt andre kvalifikationer.

Men da han skal have registreret et håndværkerfradrag via tast-selv, går han op hos sin lokale kommune for at få hjælp. Her bliver han mødt af en ung kommunal medarbejder, der med himmelvendte øjne og en arrogant attitude formaner ham om, at han altså selv skal kunne registrere via nem id på en pc. For det kan alle da – så svært kan det ikke være?

”Når du siger, at alle skal kunne bruge en computer – må jeg spørge dig: ”Kan du så smede en hestesko?”, var kommentaren fra den gamle Mogens.

Sejt og sigende spørgsmål. Som der står i Berlingskes tema:

”Det handler om at sige, at hånd er lige så godt som ånd.”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *