Meditation – gave til dig selv

Lizl Rand i Thailand

Jeg kan ikke anbefale nok at meditere… og man behøver ikke rejse om på den anden side af jorden og sidde i lotusstilling for at få udbytte. Faktisk mediterer jeg hver morgen og eftermiddag mens jeg går og lufter Sally-dyret. Jeg trækker vejret dybt, renset hovedet og er tilstede med det, som er. For år tilbage da stress og angst ruskede rundt i mig, kunne jeg ikke ligge eller sidde ned og meditere… det var jeg alt for urolig til. Og jeg faldt ofte i søvn. Men det var også, hvad jeg mest trængte til… at sove.

Fra bogen MOD af OSHO
Fra bogen MOD af OSHO

I dag både går og sidder jeg og mediterer og ved at gentage vejtrækningen og dagligt at blive ved med at meditere, lykkes det mig ofte at nå ind til stilheden bag tankerne og ind i en dybere tilstand af ro eller udvidet bevidsthed. Meditation har vist sig at gavne og hjælpe i forhold til behandling af stress, depression, træthed og angst. Og kan på samme måde forebygge. Så det er noget af det bedste, man kan gøre for sig selv. Hvad med dig, mediterer du?

1 Kommentar

  • Jeg har i mange år mediteret i perioder siddende. Nu har jeg fundet ud af at jeg kommer i samme tilstand,, når jeg danser tango også. Og det ene udelukker heldigvis ikke hinanden :-))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *