Min aften som dommer i Miss World Danmark 2015

Ved dommerbordet til Miss World Denmark mellem Henning Kern og Randy Fenoli samt Lisa Lents
Ved dommerbordet til Miss World Denmark mellem Henning Kern og Randy Fenoli samt Lisa Lents

Miss Danmark er den ældste konkurrence af sin art og vinderen af Miss Danmark® er den eneste officielle skønhedskonkurrence der giver direkte adgang til Miss World® konkurrencen, som har eksisteret siden 1951.

Claus og jeg på vej ind til festen.
Claus og jeg på vej ind til festen.

Det er tredje år, jeg er med som dommer. Gennem mine år som chefredaktør har jeg været med til at caste og udvælge mange til modeljobs – forsider samt modereportager. Og jeg har altid haft personlighed, identifikation og mangfoldighed for øje. Derfor er jeg både stolt og glad over igen at blive spurgt om jeg ville være del af denne festelige og glamourøse opgave – at finde en vinder.

For mig var det en ekstra dejlig aften fordi jeg havde familien med. Claus, Josefine, Elizabeth og hendes studiekammerat fra teaterskolen, Sven, var med.

Josefine, mig, Elizabeth og Sven på den røde løber

Opmærksomheden og finalen har i løbet af de tre år, jeg har været med vokset sig større. I år var vi hele ti dommeren – en skøn blanding af sponsorer, mediefolk, tidligere vindere og fagpersoner.

Lisa Lents, Lizl Rand mfl

Jeg var så heldig at sidde mellem Henning Kern designeren bag Dyrberg/Kern og den amerikanske tv-vært Randy Fenoli fra TLC’s succes tv program “Say Yes to the Dress”. Disse herrer var flankeret af Lisa Lents – direktøren for det hele. Kvinden, der hvert år evner at overgå sig selv i at stable et større og større show og begivenhed på benene. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt fatter hvordan hun gør. Det var også en stor fornøjelse at hilse på tv-vært Sara Maria Franch-Mærkedahl.

 

Ellers nåede jeg kun kort at diskutere med de øvrige dommere under en pause, hvor vi skulle igennem en svær udvælgelse. Deltagerne blev nemlig bedømt på helhedsindtrykket: Udseende, personlighed, udstråling, selvsikkerhed, elegance, taleevner, personlige ambitioner, interaktion med andre mennesker, Likeability, samarbejdsevne, selvstændighed, officielle Miss World Denmark 2015 billeder og præsentationsvideo, selvskrevet biografi, Beauty With A Purpose-projekt og catwalk.
Men vi nåede frem til et resultat.

Tillykke til vinderen, top 3 og tillykke til de øvrige i top 30, som det var en rigtig god oplevelse at møde under deres træning et par dage før finalen. Her kom jeg med en peptalk om skønhed, selvtillid og selvværd. Om at sprede kærlighed og være noget for andre. Og iklæde sig en teflondragt. I er alle sammen så dejlige og seje… og det så i alt fald ud til, at I havde en fest i aftes… og er nu en oplevelse rigere i dette skægge univers fuld af glimmer og meget benhårdt arbejde.

 

Det var en meget sej opgave at vælge mellem 30 finalister…

Miss Danmark® 2015: Jessica Josephina Hvirvelkær

1st Runner-Up: Mille Funk
2nd Runner-Up: Martine Lybæk Christensen

 

 

 

 

 

PS: Jeg fik lov at blive forskønnet af aftenens makeup-artister og frisør. Tak for flot arbejde. Og en sjov sjov fest.

Sammen med Lisa Lents og Mai Manniche
Før... Lizl Rand
FØR…

Til skønhedskonkurrence som dommer... Lizl Rand

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.