Ny bog til pårørende

Den 28. juni 2016 kl. 16 vil propperne springe til bogreception for “Tæt på krise og sygdom – kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv”. En bog til alle pårørende – uanset om de er tæt på fysisk eller psykisk sygdom. Fyldt med gode råd, inspiration, trøst, hjælp, guides fra andre, der har gået på samme vej og masser af viden fra fagfolk, som i deres arbejde er tæt på mennesker ramt af sygdom og krise.

Jeg er ved at boble over af glæde, stolthed, nervøsitet og spænding. Sidder i disse dag med de sidste rettelser inden bogen sendes til tryk i slutningen af denne uge.

Her et kig på forsiden..

Tæt på krise og sygdom - kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv Af Lizl Rand
Tæt på krise og sygdom
– kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv
Af Lizl Rand

 

og bagsiden…

Bagsiden af bogen til alle pårørende Tæt på krise og sygdom - kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv Af Lizl Rand
Bagsiden af bogen til alle pårørende Tæt på krise og sygdom
– kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv
Af Lizl Rand

 

Til pårørende: Gør en forskel og pas på dig selv

Tæt på krise og sygdom

Det er svært at stå magtesløse på sidelinjen og følge et andet menneske kæmpe mod sygdom. Som pårørende er vi ofte i tvivl om, hvad vi kan gøre, om vi gør det rigtige, hvordan vi støtter og gør en forskel.

Dertil kommer skyldfølelsen, hvis vi bliver irriterede og trætte af den kriseramte, og svære spørgsmål som, om det nogen sinde bliver bedre, presser sig på. Alt i mens vi skal forholde os til den sorg og det tab, vi lider som pårørende, samt det pres og den stress, vi oplever ved at stå alene i situationen. Følelser, der ofte ikke bliver plads til, da al opmærksomhed og overskud går til den kriseramte.
Samtidig viser undersøgelser, at pårørende har en stor betydning for hvordan og hvor hurtigt den ramte kommer sig. Pårørende spiller derfor en vigtig rolle.

”Gennem livet har jeg selv flere gange været tæt på mennesker i krise og med fysisk og psykisk sygdom. Det var en meget ensom periode, hvor jeg slet ikke var bevidst om, hvor krævende det egentlig er at stå på sidelinjen og være lige så meget slået ud af kurs, som den ramte. Jeg græd i smug, havde ondt i maven, holdt tilbage, bed tænderne sammen og tilsidesatte mig selv for at give al energi til den ramte. Det er vel sådan, det er at være pårørende, tænkte jeg, ” fortæller Lizl Rand

”I dag er jeg blevet langt mere bevidst om og i stand til at kunne gøre en forskel for andre i krise, mens jeg samtidig passer på mig selv. Og i løbet af de seneste år har jeg gennem klienter, foredrag og som rådgiver i Psykiatrifonden fundet ud af, hvor vigtigt det er at støtte de pårørende, da de har kolossal indflydelse på, hvordan og hvor hurtigt den ramte kommer sig. Samtidig kan egenomsorg og støtte til pårørende også ses som en forebyggende indsats. Det viser sig nemlig, at mange pårørende bliver så overanstrengte af at passe på andre, at de selv bliver syge med særligt stress og depression. ”
”Tæt på krise og sygdom” komme med inspiration, trøst og støtte til dig, der er pårørende. Ud fra både privat og professionel erfaring samt udpluk fra bogens mange fakta og samtaler, vil Lizl præsentere dig for de bedste råd fra læger, sygeplejersker, sexolog, psykolog og præst. Men du får også indsigt i, hvordan andre, som har været i en lignende situation, har klaret sig igennem.
Du vil blive guidet til hvordan du trin for trin kan forholde dig til din situation, samt øvelser, der kan fremme dit håb og bevare din jordforbindelse.

Lizl Rand (f.1968), uddannet journalist og psykoterapeut. Har arbejdet i mediebranchen i over tyve år – bl.a. som chefredaktør på fem magasiner, livsstilsredaktør på dagbladet B.T. og journalist på Berlingske. I dag underviser og coacher Lizl mænd og kvinder, der er sygemeldte med stress, angst og/eller depression. Lizl holder foredrag baseret på sin bestseller Kom stærk ud af din angst (2012) og sin nyeste bog ”Tæt på krise og sygdom” (2016). Lizl er tillige rådgiver og certificeret instruktør i psykisk førstehjælp hos Psykiatrifonden. Blog: lizl.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *