På forsiden af Dansk Næringsliv

Velkommen på forsiden… så ved et tilfælde, at jeg faktisk tager forsiden på den norske udgave af Børsen – Dagens Næringsliv – og lægger arm med både tabu og skam. Tager en for holdet – både chefer og ansatte – og ønsker at afmystificere angst og stress. Medvirker i et stort tema om angst blandt chefer – norsk undersøgelse viser faktisk, at hver femte chef føler angst hver uge på jobbet. Den gang hvor angsten rasede i min krop måtte jeg sommetider drikke en øl eller et glas vin i smug – nogle gange på toilettet – for bare at kunne være nogenlunde i ro og til stede.
Jeg har aldrig kunnet lide at slippe kontrollen og har derfor ikke været sådan beruset siden gymnasietiden… Så når jeg drak en genstand – var det ren overlevelse… Heldigvis udviklede det sig ikke og jeg fik hjælp og drikker i dag cava, øl og rødvin som hygge. Men jeg ved, at mange af dem, der udvikler misbrug af alkohol gør det fordi de har en ubehandlet depression eller angst eller stress… og at selvmedicinere sig selv på den måde kan på inden led anbefales. Tværtimod står man så med endnu flere problemer.
Det er heldigvis mange år siden, at jeg boksede med angst – og i dag har jeg så fornøjelsen af selv at hjælpe og kan nu både bruge min private erfaring og min teoretiske viden som psykoterapeut og rådgiver.

Lizl Rand, Dagens Næringsliv om angst hos cheferLizl Rand, Dagens Næringsliv om angst hos cheferLizl Rand, Dagens Næringsliv om angst hos chefer

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.