Mit lys i mørket

Årets første måned var ekstra lang og mørk i år. Ikke nok med at min datter rejste til Skotland for at være i praktik et år – så var min kæreste også i udlandet med sit job. Jeg oplevede derfor pludselig at være helt alene hjemme. I januar. En lang mørk måned, hvor der i flere uger ikke var glimt af solen og hvor skyerne lå som en tung grød på himlen.

Jeg har altid været påvirket af mørket og kan føle en form for klaustrofobi fordi jeg oplever, at mørket sænker sig ned over mig og jeg kun har ganske få timer i løbet af et døgn til at nå alt det, som jeg skal. Der er lidt som om mit system ikke kan forstå, at man godt kan være vågen og gøre noget selvom det er mørkt udenfor. Allerede om eftermiddagen – når mørket tager scenen – føler jeg, at dagen er forbi.

Men min januar gik trods det tykke skydække hen og blev en del lysere og sjovere. Jeg fik nemlig opsat to dagslyslamper ved siden af min computerskærm… og jeg er så begejstret! Mine to lyssværd bryder nemlig det sorte og har bevirket, at jeg oplever, at dagen er blevet meget længere end den reelt allerede er tiltaget. Jeg kan se! Jeg frygter ikke længere solnedgang – for jeg kan tænde lyset.

I mit arbejde som psykoterapeut er jeg meget opmærksom på vigtigheden af dagslys. Derfor inviterer jeg mine klienter ud på walk-and-talk i naturen og opfordrer dem til hver dag at komme ud og gå minimum 30 minutter om dagen. Dagslys har nemlig kolossal stor betydning for vores søvn, appetit, humør, energi og dermed trivsel.

Og derfor vil jeg anbefaler alle at anskaffe sig lampe med dagslys – som har det blå lys, der styrer vores døgnrytme, og regulerer produktionen af søvnhormonet melatonin og signalstoffet serotonin.

Da jeg for et par år siden arbejdede som chefredaktør havde jeg flere medarbejdere, som havde lamperne stående på redaktionen ved deres computer.

Det er ikke nyt for mig at have fokus på solen. For tolv år siden købte jeg en lejlighed i Alicante, Spanien… fordi jeg i flere år forinden oplevede at være negativt påvirket af vinteren i Danmark. Desværre er det endnu ikke lykkedes mig at få indrettet mit liv og økonomi således, at jeg kan være væk fra mørket herhjemme hele vinteren. Men så længe jeg har mine lyssværd – er det til at holde ud. Og så er der lige den ekstra bonus, at når man når læsebrillealderen, så er det altså ekstra fedt at kunne skrue helt op for lyset og se detaljerne.

Mine to lyssværd der bekæmper mørket og fik mig gennem januar. Fra Needlite.dk

Læs mere om lamper og lys her:

PS: Dette indlæg er ikke sponsoreret. Jeg er bare begejstret.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *