Det siger mine klienter

Lizl Rand, psykoterapeut MPF, lizl.rand@gmail.com, 22619280, foto: Bjarke Ørsted

Jeg ser min opgave som hjælper… som én der kan række hånden frem, forstå, give håb og pege på hvor, man kan sætte det næste skridt på vejen videre frem. Jeg har efterhånden samlet en del erfaring – både privat i mit nu 53-årige liv (hvor jeg bl.a. på egen krop har oplevet angst og andre almindelige kriser), teoretisk fra en lang række uddannelser, kruser og alverdens bøger samt fra de flere tusinde samtaler jeg efterhånden har haft med mænd og kvinder, der har brug for støtte. Jeg researcher konstant og følger med i ny forskning, teknikker og metoder, der kan hjælpe og støtte en person i krise. Alle mine klienter og kursister udstyres derfor med værktøjer, så de ved hvad de skal gøre videre i processen og hvordan de fremadrettet håndterer deres situation og udfordringer.

Her nogle ord fra mine klienter:

“Jeg har været i et forløb hos den mest vidunderlige Lizl. ❤️. Da jeg startede havde jeg det ikke godt i min krop men allerede efter det første møde med Lizl blev der åbnet op for hvad det var min krop gjorde ved mig. Jeg fik sat en masse ting i perspektiv og kunne nu forholde mig til mine dumme tanker og hvad det gjorde ved mig. Efterfølgende fik jeg undervisning i at bruge værktøjer som helt klart har været meget brugbare takket være Lizl. Lizl er en skøn pige som har begge ben på jorden og ved hvad hun laver. 🙏🏼. Jeg er så taknemmelig for alt hvad Lizl har gjort for mig og har nu et liv som er blevet nemmere at håndtere. Jeg havde angst og var bange for rigtig mange ting og det har jeg styr på nu. Jeg har endda været på ferie og for første gang i mit liv har jeg haft ro i hele kroppen takket være alle de gode snakke med Lizl. Jeg kan med hele mit hjerte anbefale at gå til Lizl hvis du har det svært med dine tanker. 🙏🏼🙏🏼.” Hilsen Helle Storm Eriksen

# # #

“Mine varmeste og dybeste anbefalinger af Lizl Rand. Jeg har i forbindelse med et stressforløb være så enestående heldig at få lov til at have samtaler med Lizl. Timer der for mig betød en ny start på en ny epoke i mit liv. Lizl har en enestående måde at få lukket op for ens inderste. At få en til at reflektere over hvad, man drømmer om og især få det frem i lyset, som man er bange for og som jo netop er det, der holder en tilbage. Dermed åbner der sig en verden af muligheder, hvor intet er umuligt.

Det var fantastisk at sidde ved vandkanten og lytte til Lizls fortælling om eget liv og oplevelser og vide, at man ikke var alene. At her sad et menneske, som på egen krop havde mange af de samme oplevelser og erfaringer. Og at dele sine egne tanker med en anden. Lizl har en stor evne til at få en til at føle sig tryg og værdsat. Det gjorde, at jeg nu lever mine egne drømme ud som kunstner og galleri ejer.  Jeg føler mig beriget og heldig at have fået lov til at møde mennesket Lizl og hendes enorme hjerte og rummelighed. Og hendes endog meget store faglighed. Hun er dygtig. Hun er en ener. Af de store.” Mvh Pia Axelsen

# # #

“Lizl er en utrolig kærlig, støttende og forstående terapeut, og jeg har fulgt hende i flere år. Endda læst hendes fantastiske bog af flere omgange, “Kom stærk ud af din angst”.  Sagen er den, at jeg på nuværende tidspunkt er sygemeldt med stress og angst og har været det i et års tid. Jeg har gået hos en psykolog. Har faktisk gået hos to nu, men har sådan sukket efter mere opbakning, en som troede på mig og som kunne styrke mit ikke-eksisterende selvværd. Lizl har altid været i mit baghoved. Har nok tænkt en million gange over, hvor fedt det måtte være, med en terapeut som selv havde været i angstens rædselsfulde hænder. Derfor blev jeg enig med mig selv om, at jeg bare MÅTTE tage kontakt til Lizl. Trods jeg inderst inde tænkte, at hvad kunne det nytte? Jeg er bosat i Århus, Lizl i København.  Men, jeg skrev en hudløs ærlig besked til Lizl. At jeg havde det skidt og var så invalideret af angsten, og at jeg bare sådan ønskede at snakke med hende. Meget kort tid efter, var der respons. En besked hvor jeg allerede mærkede omsorgen og styrken. Lizl og jeg aftalte vi kunne tage en samtale over telefonen, og så kunne jeg fortælle nærmere. Jeg var helt oppe og ringe! Og dagene op til, skulle bare gå stærkt, jeg var så spændt.

Jeg kan på det varmeste anbefale telefonisk samtale, hvis man er uheldig som jeg, og bor langt væk fra Lizl.  Jeg mærker allerede effekt ved samtalerne og fremskridtene viser sig stille og roligt. Lizl TROR på dig. Hun har en masse gode råd og værktøjer klar til dig. Du kan grine med hende, bande angsten og andet langt væk og lave en plan du kan trække vejret i, uden du bliver presset. Jeg føler allerede jeg er vokset. Jeg tror nu på, at jeg også kan slippe angsten igen. Så kære du. Hvad du end slås med, så søg til Lizl. Det er det bedste jeg har gjort for mig selv. Og tænker du: Arg, kan samtaler pr telefon virkelig rykke noget? Så er mit ærlige svar: YES! Og endnu mere JA. Giv dig selv den gave. Jeg har ikke fortrudt det en eneste gang. Det eneste jeg fortryder, er at jeg ikke skrev til Lizl noget før.” Mange kærlige hilsner Mia

# # #

“Jeg startede hos Lizl for at få hjælp til at håndtere stress. Igennem flere år havde jeg sovet 3 timer om natten, været svimmel, besvimede og min kreativitet og lyst til at være social var væk. Jeg havde den der fornemmelse af en sort nedadgående spiral, hvor jeg bare fik det værre og værre uden mulighed for at vende udviklingen. Jeg var oprigtig bange for at hvis der ikke skete en ændring, ville jeg blive permanent syg.

Allerede ved første møde fik Lizl rykket noget hos mig. Hun hørte tålmodig på min beskrivelse af min arbejdssituation og mit liv i øvrigt og konstaterede at det var godt at jeg havde et lykkeligt og velfungerende familieliv og at der ikke var kriser på hjemmefronten, men det hun sagde om min arbejdssituation åbnede mine øjne. Hun kaldte mit arbejde for ”mission impossible” og konstaterede at det velfungerende privatliv og, at jeg generelt er en stærk person, nok er eneste årsag til, at jeg ikke var gået ned med stress tidligere. Det, at en fremmed person så klart kan se det umulige i mine jobkrave, hjalp mig med at løfte hovedet op over bunkerne og se realiteterne. Min mand har flere gange sagt noget lignende, men det er bare ikke det samme. Jeg havde brug for en helt udenforståendes syn, før mine egne øjne blev åbnet.

Jeg har ikke været sygemeldt med stress, og vi gik derfor i gang med at se på, hvordan jeg kunne få rettet på opgavemængden samtidig med at Lizl begyndte at få mig til at se på hvad der var vigtigt for mig – både arbejdsmæssigt og som menneske. Formålet var klart at få mig til at se på balancen mellem job og privatliv og begynde at fokusere på de dele af mit job, som var vigtige for mig. Langsomt har jeg uge for uge fået det bedre, jeg har taget nogle skridt til at ændre min jobsituation – både med at stille nogle krav til min arbejdsgiver, men også med at se på, hvor jeg ønsker at være. Lizl har hjulpet mig på denne rejse og sørger for at holde fast i de mange forbedringer, når der er små tilbageskridt. Hun har givet råd og været ufattelig god at snakke med om min usikkerhed om jeg er på vej den rigtige vej, hvilke muligheder der er og hvad jeg kan gøre både her og nu og på langt sigt. Når jeg har stået overfor kritiske møder med min arbejdsgiver, hvor jeg vidste at jeg ville blive presset, har Lizl hjulpet mig med at finde en strategi, som passer og beskytter mig.

Lizl har givet mig det skub, der gør at jeg er begyndt at gøre noget, jeg har opdateret mit CV, er afklaret med at min nuværende arbejdsplads ikke er der, jeg skal pensioneres fra og er begyndt at søge nye jobs. Samtidig kan jeg mærke at latteren så småt er på vej tilbage, jeg har fået gang i min kreativitet og sover nu 5 timer pr nat. Jeg bliver ikke længere slået om kuld af det mindste og har ikke helt så let til gråd som tidligere. Alt i alt er den spirende forårssol på vej. Jeg ved, at jeg ikke er i mål, men jeg er på vej. Jeg har taget styringen og løber ikke længere bare hovedløst rundt i hamsterhjulet for at få løst alle opgaverne. Ja, der er opgaver, jeg ikke får løst, men med Lizl’s hjælp er jeg blevet bedre til at lade dem falde og blot informere min chef om at de ikke kan nås.

I disse situationer løber en af Lizl’s historier igennem min hjerne. Essensen af den er, at topchefer bliver ved med at lægge opgaver over på medarbejderne, så længe medarbejderne bliver ved og stadig løber hurtigere. Samtidig har hun lært mig noget, jeg egentlig godt vidste, nemlig at der ikke er nogen, der takker os for bare at løbe hurtigere indtil vi bliver syge af det, og at der er andet i livet end jobbet. Uden Lizl’s hjælp havde jeg ikke fået løftet næsen op over vandet og var begyndt at tage styringen tilbage. Vigtigst af alt er dog at Lizl har fået mig til at acceptere, at det ikke er min fejl, for når man får travlt løber man hurtigere og hvis det fortsætter, løber man stadig hurtigere indtil man ikke længere er klar over det og på et tidspunkt er man fanget. Dette er en naturlig reaktion. Det har været utrolig vigtigt for mig at forstå dette for ikke at have nederlagsfølelsen af, at jeg ikke selv kunne håndtere det. I stedet har jeg fået en forståelse af hvor stærk jeg egentlig er, og det er guld værd for min videre proces.” Kærlig hilsen Sanne Pedersen

# # #

Lizl Rand, psykoterapeut MPF, lizl.rand@gmail.com, 22619280, foto: Bjarke Ørsted

Jeg ser min opgave som hjælper… som én der kan række hånden frem, forstå, give håb og pege på hvor, man kan sætte det næste skridt på vejen videre frem. Jeg har efterhånden samlet en del erfaring – både privat i mit nu 53-årige liv (hvor jeg bl.a. på egen krop har oplevet angst og andre almindelige kriser), teoretisk fra en lang række uddannelser, kruser og alverdens bøger samt fra de flere tusinde samtaler jeg efterhånden har haft med mænd og kvinder, der har brug for støtte. Jeg researcher konstant og følger med i ny forskning, teknikker og metoder, der kan hjælpe og støtte en person i krise. Alle mine klienter og kursister udstyres derfor med værktøjer, så de ved hvad de skal gøre videre i processen og hvordan de fremadrettet håndterer deres situation og udfordringer.

Her nogle ord fra mine klienter:

“Jeg har været i et forløb hos den mest vidunderlige Lizl. ❤️. Da jeg startede havde jeg det ikke godt i min krop men allerede efter det første møde med Lizl blev der åbnet op for hvad det var min krop gjorde ved mig. Jeg fik sat en masse ting i perspektiv og kunne nu forholde mig til mine dumme tanker og hvad det gjorde ved mig. Efterfølgende fik jeg undervisning i at bruge værktøjer som helt klart har været meget brugbare takket være Lizl. Lizl er en skøn pige som har begge ben på jorden og ved hvad hun laver. 🙏🏼. Jeg er så taknemmelig for alt hvad Lizl har gjort for mig og har nu et liv som er blevet nemmere at håndtere. Jeg havde angst og var bange for rigtig mange ting og det har jeg styr på nu. Jeg har endda været på ferie og for første gang i mit liv har jeg haft ro i hele kroppen takket være alle de gode snakke med Lizl. Jeg kan med hele mit hjerte anbefale at gå til Lizl hvis du har det svært med dine tanker. 🙏🏼🙏🏼.” Hilsen Helle Storm Eriksen

# # #

“Mine varmeste og dybeste anbefalinger af Lizl Rand. Jeg har i forbindelse med et stressforløb være så enestående heldig at få lov til at have samtaler med Lizl. Timer der for mig betød en ny start på en ny epoke i mit liv. Lizl har en enestående måde at få lukket op for ens inderste. At få en til at reflektere over hvad, man drømmer om og især få det frem i lyset, som man er bange for og som jo netop er det, der holder en tilbage. Dermed åbner der sig en verden af muligheder, hvor intet er umuligt.

Det var fantastisk at sidde ved vandkanten og lytte til Lizls fortælling om eget liv og oplevelser og vide, at man ikke var alene. At her sad et menneske, som på egen krop havde mange af de samme oplevelser og erfaringer. Og at dele sine egne tanker med en anden. Lizl har en stor evne til at få en til at føle sig tryg og værdsat. Det gjorde, at jeg nu lever mine egne drømme ud som kunstner og galleri ejer.  Jeg føler mig beriget og heldig at have fået lov til at møde mennesket Lizl og hendes enorme hjerte og rummelighed. Og hendes endog meget store faglighed. Hun er dygtig. Hun er en ener. Af de store.” Mvh Pia Axelsen

# # #

“Lizl er en utrolig kærlig, støttende og forstående terapeut, og jeg har fulgt hende i flere år. Endda læst hendes fantastiske bog af flere omgange, “Kom stærk ud af din angst”.  Sagen er den, at jeg på nuværende tidspunkt er sygemeldt med stress og angst og har været det i et års tid. Jeg har gået hos en psykolog. Har faktisk gået hos to nu, men har sådan sukket efter mere opbakning, en som troede på mig og som kunne styrke mit ikke-eksisterende selvværd. Lizl har altid været i mit baghoved. Har nok tænkt en million gange over, hvor fedt det måtte være, med en terapeut som selv havde været i angstens rædselsfulde hænder. Derfor blev jeg enig med mig selv om, at jeg bare MÅTTE tage kontakt til Lizl. Trods jeg inderst inde tænkte, at hvad kunne det nytte? Jeg er bosat i Århus, Lizl i København.  Men, jeg skrev en hudløs ærlig besked til Lizl. At jeg havde det skidt og var så invalideret af angsten, og at jeg bare sådan ønskede at snakke med hende. Meget kort tid efter, var der respons. En besked hvor jeg allerede mærkede omsorgen og styrken. Lizl og jeg aftalte vi kunne tage en samtale over telefonen, og så kunne jeg fortælle nærmere. Jeg var helt oppe og ringe! Og dagene op til, skulle bare gå stærkt, jeg var så spændt.

Jeg kan på det varmeste anbefale telefonisk samtale, hvis man er uheldig som jeg, og bor langt væk fra Lizl.  Jeg mærker allerede effekt ved samtalerne og fremskridtene viser sig stille og roligt. Lizl TROR på dig. Hun har en masse gode råd og værktøjer klar til dig. Du kan grine med hende, bande angsten og andet langt væk og lave en plan du kan trække vejret i, uden du bliver presset. Jeg føler allerede jeg er vokset. Jeg tror nu på, at jeg også kan slippe angsten igen. Så kære du. Hvad du end slås med, så søg til Lizl. Det er det bedste jeg har gjort for mig selv. Og tænker du: Arg, kan samtaler pr telefon virkelig rykke noget? Så er mit ærlige svar: YES! Og endnu mere JA. Giv dig selv den gave. Jeg har ikke fortrudt det en eneste gang. Det eneste jeg fortryder, er at jeg ikke skrev til Lizl noget før.” Mange kærlige hilsner Mia

# # #

“Jeg startede hos Lizl for at få hjælp til at håndtere stress. Igennem flere år havde jeg sovet 3 timer om natten, været svimmel, besvimede og min kreativitet og lyst til at være social var væk. Jeg havde den der fornemmelse af en sort nedadgående spiral, hvor jeg bare fik det værre og værre uden mulighed for at vende udviklingen. Jeg var oprigtig bange for at hvis der ikke skete en ændring, ville jeg blive permanent syg.

Allerede ved første møde fik Lizl rykket noget hos mig. Hun hørte tålmodig på min beskrivelse af min arbejdssituation og mit liv i øvrigt og konstaterede at det var godt at jeg havde et lykkeligt og velfungerende familieliv og at der ikke var kriser på hjemmefronten, men det hun sagde om min arbejdssituation åbnede mine øjne. Hun kaldte mit arbejde for ”mission impossible” og konstaterede at det velfungerende privatliv og, at jeg generelt er en stærk person, nok er eneste årsag til, at jeg ikke var gået ned med stress tidligere. Det, at en fremmed person så klart kan se det umulige i mine jobkrave, hjalp mig med at løfte hovedet op over bunkerne og se realiteterne. Min mand har flere gange sagt noget lignende, men det er bare ikke det samme. Jeg havde brug for en helt udenforståendes syn, før mine egne øjne blev åbnet.

Jeg har ikke været sygemeldt med stress, og vi gik derfor i gang med at se på, hvordan jeg kunne få rettet på opgavemængden samtidig med at Lizl begyndte at få mig til at se på hvad der var vigtigt for mig – både arbejdsmæssigt og som menneske. Formålet var klart at få mig til at se på balancen mellem job og privatliv og begynde at fokusere på de dele af mit job, som var vigtige for mig. Langsomt har jeg uge for uge fået det bedre, jeg har taget nogle skridt til at ændre min jobsituation – både med at stille nogle krav til min arbejdsgiver, men også med at se på, hvor jeg ønsker at være. Lizl har hjulpet mig på denne rejse og sørger for at holde fast i de mange forbedringer, når der er små tilbageskridt. Hun har givet råd og været ufattelig god at snakke med om min usikkerhed om jeg er på vej den rigtige vej, hvilke muligheder der er og hvad jeg kan gøre både her og nu og på langt sigt. Når jeg har stået overfor kritiske møder med min arbejdsgiver, hvor jeg vidste at jeg ville blive presset, har Lizl hjulpet mig med at finde en strategi, som passer og beskytter mig.

Lizl har givet mig det skub, der gør at jeg er begyndt at gøre noget, jeg har opdateret mit CV, er afklaret med at min nuværende arbejdsplads ikke er der, jeg skal pensioneres fra og er begyndt at søge nye jobs. Samtidig kan jeg mærke at latteren så småt er på vej tilbage, jeg har fået gang i min kreativitet og sover nu 5 timer pr nat. Jeg bliver ikke længere slået om kuld af det mindste og har ikke helt så let til gråd som tidligere. Alt i alt er den spirende forårssol på vej. Jeg ved, at jeg ikke er i mål, men jeg er på vej. Jeg har taget styringen og løber ikke længere bare hovedløst rundt i hamsterhjulet for at få løst alle opgaverne. Ja, der er opgaver, jeg ikke får løst, men med Lizl’s hjælp er jeg blevet bedre til at lade dem falde og blot informere min chef om at de ikke kan nås.

I disse situationer løber en af Lizl’s historier igennem min hjerne. Essensen af den er, at topchefer bliver ved med at lægge opgaver over på medarbejderne, så længe medarbejderne bliver ved og stadig løber hurtigere. Samtidig har hun lært mig noget, jeg egentlig godt vidste, nemlig at der ikke er nogen, der takker os for bare at løbe hurtigere indtil vi bliver syge af det, og at der er andet i livet end jobbet. Uden Lizl’s hjælp havde jeg ikke fået løftet næsen op over vandet og var begyndt at tage styringen tilbage. Vigtigst af alt er dog at Lizl har fået mig til at acceptere, at det ikke er min fejl, for når man får travlt løber man hurtigere og hvis det fortsætter, løber man stadig hurtigere indtil man ikke længere er klar over det og på et tidspunkt er man fanget. Dette er en naturlig reaktion. Det har været utrolig vigtigt for mig at forstå dette for ikke at have nederlagsfølelsen af, at jeg ikke selv kunne håndtere det. I stedet har jeg fået en forståelse af hvor stærk jeg egentlig er, og det er guld værd for min videre proces.” Kærlig hilsen Sanne Pedersen

# # #

0 replies on “Det siger mine klienter”