Sjov teaterkoncert

”Stupid Man” på Bellevue Teateret fik os til at grine forundret og synge højt med. Det er nemlig umuligt at sidde stille til teaterkoncerten, der er basereret på 29 Thomas Helmig-hits.

Af Lizl Rand 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤

I begyndelsen er jeg en smule måbende. Mændene på scenen står i undertøj og er sårede og slæder sig rundt… men hurtigt begynder jeg at grine og nynne med. For hold da fest en fest, de fyrer af på scenen. Og de kan synge og danse, så man bare ønsker, at de bliver ved og ved og ved.

”Stupid Man” er en enestående og anderledes oplevelse af en fantasifuld og farverig kærlighedscollage med udgangspunkt i Helmigs sangunivers. Da Black Box Theatre i Holstebro i 2010 havde verdenspremiere på forestillingen, var både anmeldere og publikum begejstrede. F.eks. kaldte B.T. Stupid Man en ”fortjent suveræn, sansebrusende hyldest til Helmig!”. Nu kommer succesen til Bellevue Teatret lige nord for København. Og den er værd at se. Alene de morsomme fortolkninger af de velkendte hits er en billet værd.

”Op og ned”, ”Det er mig der står herude og banker på”, ”Nu hvor du har brændt mig af” og ”Groovy Day” – vi kender dem alle.  Thomas Helmigs sange er landeplager på tværs af generationer i et sådant omfang, at mange af dem er blevet til en indgroet del af dansk kultur – et stykke fælles kulturelt arvegods. Og nu er en stribe af sangene blevet til en hæsblæsende teaterkoncert, hvor sangene bliver fortolket på en helt ny måde. Thomas Helmigs univers handler om kærlighed – om hvordan det er at være en mand, der elsker.

De medvirkende i ”Stupid Man” er alle mænd. 9 af landets bedste mandlige musikere og entertainere er på scenen. I front står popsangeren Bryan Rice, som tidligere har været på den danske hitliste med singler som No Promises og Homeless Heart. Derudover tæller listen af sangere og spillere Jimmy Jørgensen og Henrik Launbjerg, sangerne og danserne Patrick Spiegelberg og Thor Frederiksen samt musikerne Vicky Singh og Björn Jönsson underledelse af musikalsk arrangør og kapelmester Joakim Pedersen.

Didier Oberlé giver forestillingen en ekstra dimension med sine fantastiske evner inden for parkour og akrobatik.

”Stupid Man” foregår inde i hovedpersonens hoved lige efter, at han har fået sit hjerte knust. Koncerten fortæller den rørende, humoristiske og stærke historie om rejsen fra at være aldeles sønderknust til – gennem en række processer – at være klar til nye favntag med kærligheden. Mødet med alle hans tidligere erfaringer, personificeret af 8 andre kærlighedskrigere, er det, der hjælper manden igennem.

Jeg kan kun anbefale dig at se denne anderledes teaterkoncert. Den sjov og de synger fantastisk.

For yderligere information: gå ind på www.bellevueteatret.dk

Billetter kan købes på: www.billetnet.dk og www.bellevueteatret.dk på tlf. 70156565 eller 39636400.

Foto: Henrik Stenberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *