Slår op med Skoda!

Det er ikke nok bare at komme fra A til B. Det skal også være sjovt undervejs. Derfor gider jeg ikke længere køre i en kedelig og fornuftig Skoda. Jeg vil ha’ lir og gear i Nissan Juke.

Af Lizl Rand

Da jeg for et par år siden valgte bil, var det fornuften, der rådede. Mest bil for færrest penge. En bil er jo bare et transportmiddel. Jeg skal fra A til B. Uden lir. Uden humor. Derfor faldt valget på en Skoda Fabia, som landets samlede stand af biljournalister gang på gang roser for sin fornuftighed. Og på vejene ville det da også være til fare for trafiksikkerheden, hvis jeg skulle vinke hver gang jeg mødte en anden Skoda-ejer.

 

Det tjekkiske mærke Skoda har nemlig undergået en af de største forvandlinger, der ifølge FDM er set hos et bilmærke. Efter Volkswagens overtagelse af Skoda Auto i 1991, udviklede mærket sig på få år fra at være et latterliggjort discountmærke til et anerkendt kvalitetsmærke til fornuftig pris.

Skoda har tillige vundet titlen ”Årets Bil i Danmark” to gange, Octavia 1997 og Fabia, 2001. Og deres payoff lyder da også ”Skoda – Simply Clever”.

Min sorte Skoda har da også kørt klogt og upåklageligt indtil nu. Den flinke firehjulede familiebil har rummet alt lige fra kufferter, kollegaer og kæreste til hund, børn og indkøb. Og endda på én gang.

 

Men jeg er træt af Skoda’en. Den er simpelthen for fornuftig. For kedelig. For tandløs. Jeg har det lidt som om jeg i et par år har gået i et par fornuftige fodformede gule ørkenstøvler og nu bare længes efter at slippe humoren og lidenskaben løs i et par høje røde støvler. I lak.

Det er ikke nok bare at komme fra A til B. Det skal også være sjovt undervejs. Livet er jo netop det, som sker fra det ene punkt til det næste.

 

Det var sådan jeg fik det, da jeg for nylig så en annonce for den nye Nissan Juke. Jeg blev fuldkommen forelsket i det røde frække lyn med buer, kurver, høje hjul, fræk bagdel og vilde lygter. Hurtig, hidsig og hot.

Faktisk er jeg så ramt, at jeg har luret på testkørsler på Youtube, downloadet billeder fra Nissans hjemmeside og klappet på dens motorhjelm hos en forhandler.

 

Normalt har jeg det kun sådan med sko, støvler og tasker. Men nu har jeg tilsyneladende gjort et stort spring op ad accessories stigen. Mens andre drømmer om ædle sten, dyre smykker og sjældne ure – så går mine tanker nu til Juke.

”Men du har jo ikke prøvet at køre i den?” smiler min kæreste. ”Hvad nu hvis du ikke synes om at køre i den?”.

 

Jeg smiler tilbage. Gider ikke svare. Så typisk: Mænd og biler. Ha!

Men indrømmet… han og hans kønsfæller har jo heller ikke erfaring udi shopping af røde lakstøvler og andre nødvendigheder…

PS: Det røde lyn må indtil videre blive ved drømmen – for jeg har ikke råd til at skrotte fornuften. Endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *