Stor artikel om psykisk førstehjælp

Lizl i Psykologi om psykisk førstehjælp

Jeg er både stolt og meget tilfreds med den flotte artikel i magasinet Psykologi. Her er jeg interviewet omkring vigtigheden af at lære at udvise akut medmenneskelighed. Journalist Margrethe Vadmand var med på kurset og fik meget ud af det.

Som psykisk førstehjælper skal du hverken helbrede, fikse, trylle eller have ansvar for den, som du hjælper. Du skal blot vise hvilken sten vedkommende kan træde på, for at komme i land.
Det er ikke dit ansvar om personen får det godt – men det er dit ansvar som medmenneske at gøre opmærksom på, at vedkommende har brug for hjælp.
Mange ville meget hurtigere får det godt, hvis blot omgivelserne turde spørge: “Hvordan går det egentlig? Jeg synes jeg har lagt mærke til nogle forandringer, som jeg bliver bekymret over.”

Lær hvordan du spotter krisetegn hos dine kollegaer, medarbejdere, pårørende, medmennesker og find ud af hvordan du støtter mest hensigtsmæssigt. Og måske vigtigst af alt:

Få din berøringsangst for svære samtaler til at forsvinde – og lad dit mod til at gøre en forskel vokse!

Psykiatrifonden har udarbejdet et todages kursus i psykisk førstehjælp, som jeg er uddannet instruktør i. Gennem to dage (fra 9-16) vil jeg gennemgå evidensbaseret viden, vise film, guide dig og de øvrige på holdet gennem øvelser og opgaver, så du får en øget viden om og indsigt i hvordan det er at være ramt af stress, angst, depression og misbrug. Og du lærer hvordan du håndterer mennesker omkring dig, der er kriseramt.

Kurset henvender sig til alle, der arbejder med mennesker: Ledere, HR, tillidsfolk, servicepersoner, plejere, behandlere samt pårørende.

Der kræves ingen forudsætninger for at deltage – faktisk er det Psykiatrifondens håb, at det bliver lige så almindeligt at lære psykisk førstehjælp som det er at lære fysisk førstehjælp. Derfor er kursusprisen også lav (3450 kr. + moms) og inkluderer kursusmateriale, bogen ”Psykisk førstehjælp”, lækker forplejning: morgenmad, frokost, drikkevarer, frugt, kage samt certifikat udstedt af Psykiatrifonden.

OBS: Jeg kan kommer også ud på arbejdspladser og afholde kurset hos jer for ledergrupper, HR-afdelinger etc.

Jeg afholder kurser i august, oktober, november og januar:

30. + 31. august 2016 – Begge dage kl. 9-16. Kursussted: MBK, Pilestræde 61, 1 sal, 1112 København K
https://billetto.dk/da/events/psykiskfoerstehjaelp-aug

25. + 26. oktober 2016 – Begge dage kl. 9-16. Kursussted: Comwell Køge, Strandvejen 111, 4600 Køge

https://billetto.dk/da/psykiskfoerstehjaelp-okt

24. + 25. november 2016 – Begge dage kl. 9-16: Kursussted: MBK, Pilestræde 61, 1 sal, 1112 København K
Pris inkl. fuld forplejning og materialer kr. 3.650 ekskl. moms

Tilmeld dig HER

19. + 20. januar 2017 – Begge dage kl. 9-16: Kursussted: MBK, Pilestræde 61, 1 sal, 1112 København K
Pris inkl. fuld forplejning og materialer kr. 3.650 ekskl. moms

Tilmeld dig HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *