Trivsel i en travl tid

Trivsel i en travl tid

KUNSTEN AT HÅNDTERE STRESS OG STYRKE DET PSYKISKE ARBEJDSMILJØ

Er du leder, HR-partner eller har du ansvar og/eller indflydelse på medarbejdere og kollegaers trivsel, så er stress en faktor, du ikke kan undgå at forholde dig til. Hver dag er 35.000 danskere meldt syge med stress og samlet står stress for 25 procent af al sygefravær. Og hver dag er der medarbejdere, der skal tilbage på arbejdet efter at have været væk i kortere eller længere tid. Op mod halvdelen af danske ledere har ifølge Lederens Hovedorganisation så alvorlig stresssymptomer, at de er i fare for at udvikle depression eller fysiske sygdomme. Det er omkostningsfyldt for virksomheden og den ramte.

Så hvordan undgår vi at blive syge af stress – og hvordan tager vi imod dem, som har været sygemeldt og hvordan undgår vi, at de bliver ramt igen? Det vil denne workshop bl.a. give dig brugbare bud på.

Stress er ikke en sygdom, men et alvorligt signal om, at der er noget galt i den måde, som vi indretter os på. Professionelt og måske også privat. Og gør vi ikke noget ved dét, som stresser, så kan overbelastningen – som stress er – føre til både alvorlige psykiske og fysiske sygdomme.

Heldigvis er der meget, vi kan gøre. Både før, under og efter en evt. stresssygemelding. Og som forebyggelse. Det første er at blive klogere på årsagerne til, tegnene på og behandlingen af stress. Og det næste er at lave en handlingsplan for hvordan, vi forebygger og passer på hinanden og på os selv. Alt dette vil du lære på denne workshop, som er en investering i hvordan du og din virksomhed kan nedbringe risikoen for stresssygemeldinger samtidig med, at I øger trivslen og forbedrer det psykiske arbejdsmiljø.

INDHOLD:

 • Definition, årsager og forekomst af stress
 • Sådan spotter du tegn på stress
 • Risikofaktorer ved stress
 • Styrk dig selv ved at støtte andre
 • Behandling af og handleplan ved stress
 • Sådan holder du fri og ferie

DU LÆRER:

 • At kende signalerne på stress, hvad stress er, hvad der sker, når vi føler os stressede samt de psykiske og helbredsmæssige konsekvenser af stress.
 • At udøve psykisk førstehjælp og håndtere medarbejdere/kollegaer, der er ude af balance.
 • At gennemføre svære samtaler med kollegaer/medarbejdere/ledelse.
 • At forholde dig til og udarbejde en tilbagevendingsplan for medarbejdere, der skal tilbage efter en sygeperiode.
 • At arbejde med hvordan du som leder/din virksomhed kan forebygge stress. Adfærd, psykisk arbejdsmiljø, forventningsafstemning, stresspolitik m.m.
 • At kigge på hvad som kan stresse i privatlivet. Tilgang og syn på tilværelsen, succeskriterier
 • Metoder til at restituere og sikre ressourcer og energi, så højt tempo er foreneligt med høj trivsel. 

UNDERVISER:

Lizl Rand, uddannet journalist og psykoterapeut. Har mere end 20 års erfaring i mediebranchen – bl.a. som chefredaktør og leder med personaleansvar, bestyrelsesmedlem m.m. Rådgiver og instruktør i psykisk førstehjælp hos Psykiatrifonden og arbejder i dag med at coacher og underviser sygemeldte med stress, angst og depression i forhold til at vende tilbage til arbejde. Har skrevet bestselleren ’Kom stærk ud af din angst’ (2012) og pårørendebogen ’Tæt på krise og sygdom’ (2016). www.lizl.dk

DET SIGER TIDLIGERE KURSISTER:

”Jeg vil klart anbefale Lizls kurser til andre, så vi på den måde, kan være med til at nedbryde de tabuer, der er omkring stress og de forskellige psykiske sygdomme. Jeg arbejder på en mandsdomineret arbejdsplads, og uden at generalisere, så kan et sådan budskab som Lizl giver, være med til at hjælpe alle dem, der selv har, er i familie med, kender mennesker i omgangskredsen, eller på arbejdspladsen, der har stress/psykisk sygdom. ” Eva Marie Kling, Project Manager Assistant hos Haldor Topsoe A/S

”Kære Lizl. Jeg har netop udfyldt evalueringsskemaet, hvor jeg har givet dig topkarakter. Du er top engageret, super struktureret, og du formidler din viden på allerbedste måde. Du er levende og underholdende i din måde at gribe det egentlig tørre stof an på.  Jeg vil på alle måder anbefale dig, som formidler. ”

Leise Hestbæk, Executive Nu Skin Enterprises

”Dine ord har gjort indtryk. Mange medarbejdere har meldt meget positivt tilbage og har reflekteret over egen situation, kombineret med de store forandringer vi står i lige nu. De oplevede dig utrolig spændende og farverig, kombineret med de brugbare værktøjer du kom frem med. Det har virkeligt været en god dag. ” Hanne Boes Markussen, Innovationssygeplejerske, Sygehus Sønderjylland

Lizl Rand er en ualmindeligt indlevende fortæller, og samtidig et menneske, hvis både intelligente, følsomme og humoristiske refleksion over tilværelsen skaber omgående klangbund hos hendes publikum – på tværs af køn, baggrund og andre mulige barrierer for modtagelsen af så følsomt et emne. Her hos NEW Skills blev Lizls foredrag ugens absolutte højdepunkt, og vi kan varmt anbefale Lizl Rand til alle, der godt kunne bruge at høre lidt om, hvordan man kan komme stærkt tilbage igen, hvis livet har været ude med riven. ”                          Lazarinka Damjanovski, Adm. Direktør NEW Skills

”Jeg er godt nok yderst tilfreds med indhold og oplevelse af kurset. Jeg fik samlet en del guldkorn, og fik genopfrisket meget andet. Lizl er en knald dygtig underviser, der formår at gøre stoffet spændene og enkelt at forstå, og du formår at inddrage alle kursisterne i kurset. ”                                                                             Bettina Zarp, Socialpædagogisk konsulent

NYHED!

Giv dine medarbejdere/kollegaer en god ferie. Klæd dem på til hvordan de får en ferie uden stress. Har inspireret af ferie-stress designet et specielt ‘kom-godt-på-ferie-foredrag/workshop’:

 

FERIE UDEN STRESS

INDHOLD:
 • Derfor får vi stress
 • Forberedelse til ferien
 • Sådan holder du ferie
 • Kunsten at komme tilbage efter ferie
0 replies on “Trivsel i en travl tid”