Træk stikke ud i ferien

Min tidligere kære kollega Casper Kjerumgaard (fra den gang jeg var chef.red. på Bedre Hjem hos Bolius) er en meget inspirerende mand, der bl.a. har stiftet bevægelsen/begrebet ”Træk Stikket Ud”. Her kommer hans opskrift i form af en guide til hvordan du og jeg kan trækker stikket helt ud og lade op i ferien. Jeg må indrømme, at jeg pt. i mit liv ikke er i stand til det. (Blev stresset over, at it kræver, at vi alle lader vores pc blive på kontoret i weekenden pga. opdateringer) Men jeg har lyst og kan mærke en længsel efter bare at være sammen med kæresten uden andet end nærvær…

Foto: Lizl Rand
Foto: Lizl Rand

“Træk Stikket Ud stigen – God anderledeshed”

• STEP 1 – Træk stikket ud i bogstaveligste forstand. Lad være med at medbringe elektronisk udstyr, med undtagelse af et kamera, og ikke det i din mobil! Slip al kontrol og kontakt med omverdenen, og nyd hvor befriende det er at være offline med omverdenen, og online med familie og venner lige her og nu

• STEP 2 – Vælg en destination hvor i er overladt til jer selv. Første gang hebøver det ikke være i den totale vildmark, men jo mere øde desto længere ned i gear kan i komme.

• STEP 3 – Lad være med at planlægge hele ferien hjemmefra. Undgå en tidsplan, som et dagligt program der slavisk skal følges, næsten time for time. Tag afsted uden planer, og se hvor i ender. I får med garanti noget at snakke om, og nærværet binder et stærk familiemæssigt bånd.

• STEP 4 – Slip alle hverdagens tanker og nyd hvor befriende det er, kun at skulle holde ferie. At slappe af kan sidestilles med søvn. Hvis du alt for tit og ofte ikke for den dybe søvn, men kun sover lettere og uroligt, så vil du føle dig træt, uoplagt og lettere irritabel. Det samme kan siges om at slappe helt af…..du skal helt ned i gear, før du kan lade dine batterier helt op, derfor suser vi nu endnu længere ned, vi skal helt ned i trin 5.

• STEP 5 – Nu er vi helt nede i gear, alle tanker er sluppet. I er offline og ferien kan begynde. Det kan variere en del, om hvor længe det tager jer at nå her til. Men ved at fastholde offline tilstedeværelsen, kan i netop nå dette trin 5 – hvor den ultimative frihed og ferie kan nydes.Forbliver i online med omverdenen og eksempelvis arbejdet, når i aldrig til dette trin 5 – uanset om i vælger at meditere undervejs. Det er sjovt nok også på trin 5, at i måske begynder at kede jer, så begynder fantasien og kreativiteten at blomstre, og så bliver det sjovt. Det er som at være barn igen og få lov til at finde på, være kreativ og impulsiv, tiden bliver sat på pause, og det opleves som noget rart og anderledes.I ved at i har været på trin 5, hvis i ikke kan huske jeres password når i kommer tilbage.

Læs mere på www.traekstikketud.dk

Foto: Lizl Rand
Foto: Lizl Rand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *